Hyppää sisältöön

Tubettaja, juontaja Veronica Verho toi avopuolisonsa terveiset studioon: "On Sohvaperunoiden ja Ylen ansiota, että tapasimme"

Veronica Verho kirjasi unelmansa 12-vuotiaana päiväkirjaan ja alle kymmenessä vuodessa unelma toteutui

"Ei oltaisi ehkä koskaan muutettu yhteen, jos hän ei olisi ollut Sohvaperunoissa"
"Ei oltaisi ehkä koskaan muutettu yhteen, jos hän ei olisi ollut Sohvaperunoissa"

Tubettajana ja juontajana tutuksi tullut Veronica Verho on töiden ohella purkanut ahkeraan muuttolaatikoita viime kuukaudet. Hän muutti alkuvuodesta yhteen kumppaninsa, Ylen Sohvaperunat-sarjasta tutuksi tulleen Juhanin kanssa.

Verho paljasti Puoli seitsemän -ohjelmassa, että he tuskin olisivat koskaan löytäneet toisiaan ilman kyseistä tv-ohjelmaa.

– Juhani lähetti terveisiä teille, ja kiitti kovasti Yleä siitä, että me emme koskaan esimerkiksi olisi muuttaneet yhteen, jos hän ei olisi päässyt olemaan siellä Sohvaperunoissa.

– Että kiitos Yle, Veronica lisäsi.

Verho oli bongannut Juhanin katsoessaan telkkarista Sohvaperunoita ja kiinnittänyt mieheen huomionsa. Tämän jälkeen oli alkanut viestien vaihto. Aluksi Verho kertoi heidän olleen hyviä ystäviä, mutta ystävyys roihahti uudelle tasolle myöhemmin.

12-vuotiaana päiväkirjaan rustattu unelma kävi toteen

Tällä hetkellä Verhon päätyöt ovat iltajuontajan pesti radiokanava NRJ:llä ja oman Youtube-tilin sisällön tuottaminen. Hän on unelmatyössään, sillä jo 12-vuotiaana Verho oli kirjannut päiväkirjaansa, että hänen suurin ammatillinen haaveensa on päästä juontamaan NRJ:n aamuohjelmaa.

– Kuuntelin silloin tosi paljon radiota ja se oli ihan ensimmäinen juttu, jota tein, kun heräsin ja menin kouluun. Joskus jopa heräsin aikaisemmin, jotta ehdin kuunnella sitä. NRJ-radiokanavan aamuja juonsivat silloin aamupojat Anssi ja Renne ja silloin sanoin äidille, että jonain päivänä olen tuolla juontamassa – ja kirjoitin tämän myös päiväkirjaan.

17-vuotiaana Verho muutti Helsinkiin ja aloitti media-alan ammattiopinnot Järvenpäässä. Melko nopeasti valmistumisen jälkeen hän aloitti myös työt radiojuontajana.

"Mietin, että olenko kokenut liian vähän"

Puoli seitsemän -ohjelmassa kuultiin myös Verhon ammattikouluaikaisen opinto-ohjaajan muistoja oppilaastaan ja hän kiitteli sitä, miten mukavalla tavalla Verho on tuonut ammattikoulutusta esiin.

– Kun aloitin radiossa, koin, että se oli vähän poikkeus, että en ole ollut ylemmällä asteella opiskelemassa. Tulin tosi nuorena alalle, enkä oikein ehtinyt jatkokouluttaa itseäni, koska hyppäsin suoraan siihen ammattiin.

Paineet, jotka hän koki koulutustaustastaan, olivat kuitenkin vain hänen omassa päässään itselleen luomia.

– Mietin, että olenko liian ajoissa, tai olenko kokenut liian vähän tai onko se amis sittenkään niin cool juttu. Mutta vanhempani opettivat, että jos tiedät suoraan ammatin, johon haluat mennä, niin mikset menisi ammattikouluun, koska voit opetella sen siellä suoraan. Ja jos se ei riitä, niin siitä voi jatkokouluttautua eteenpäin.

Verho kokee, että ammattikoulussa juuri käytännönläheisyys ja "kädet multaan" -tyylinen opiskelu olivat hänelle ominta itseään ja luontevinta.

Katso koko lähetys Yle Areenasta:

.
.