1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Poliisilta lisätietoja Turun epäillyistä murhista: Ampumisen kohteena oli 27–vuotias mies – kuollut nainen ja haavoittunut mies olivat sivullisia

Surmansa saanut 27-vuotias mies oli poliisin mukaan teon varsinaisena kohteena. Surmansa sai myös 25-vuotias nainen, joka oli tekijälle ennestään tuntematon.

henkirikokset
Poliisi sai aamuneljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa 3.huhtikuuta 2021.
Poliisi sai aamuneljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa 3.huhtikuuta 2021.Roni Lehti / Lehtikuva

Poliisi on sunnuntaina kertonut lisätietoa Turun Pernossa lauantaina tapahtuneista vakavista väkivaltarikoksista. Väkivallanteosta epäiltynä on 27-vuotias mies, joka on pääpiirteittäin myöntänyt teon.

Poliisin mukaan miestä epäiltiin aluksi kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä. Myöhemmin lauantaina rikosnimikkeisiin lisättiin kaksi uutta epäiltyä murhan yritystä.

Surmansa väkivallanteossa sai 27-vuotias mies, jonka poliisi uskoo olleen teon varsinaisena kohteena. Poliisin mukaan kohteena olivat mahdollisesti myös miehen kanssa samassa asunnossa olleet kaksi ihmistä, jotka eivät saaneet tilanteessa vammoja.

Toinen surmansa saaneista oli 25-vuotias nainen. Paikalta löytyi lisäksi 29-vuotias mies, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta. Hänet vietiin sairaalaan. He olivat poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle.

– He eivät olleet suoraan liitännäisiä keneenkään näihin henkilöihin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer STT:lle.

Paaerin mukaan kaksi sivullista olivat paikalla silloin, kun epäilty sinne saapui, mihin epäilty ei ollut varautunut.

Poliisi: Soittaja kertoi, että häntä on ammuttu

Poliisitehtävä Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa alkoi lauantaina aamuyöllä, kun hätäkeskukseen soitettiin, että paikalla on ammuttu laukauksia. Soittaja itse kertoi, että häntä on ammuttu. Paaerin mukaan puhelun soitti ammuttu mies, joka myöhemmin kuoli.

Poliisi löysi tapahtumapaikalta miehen ja naisen, jotka olivat kuolleet ampumavammoihin, sekä teräaseella haavoitetun miehen.

Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa. Poliisin mukaan heidänkin katsotaan voineen joutua henkirikoksen kohteeksi, joten myös heidän osaltaan kiinniotettua miestä epäillään murhan yrityksistä.

Poliisipartio kohtasi lähistöltä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui aseistaan poliisin käskystä, ja hänet otettiin kiinni ilman vastarintaa. Hänen uskotaan ampuneen laukauksia paitsi asunnon sisällä myös kerrostalon rappukäytävässä ja talon ulkopuolella.

Epäilty on pääpiirteittäin myöntänyt teot

27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kommentoi tiedotteessa, että epäilty on pääpiirteittäin myöntänyt teon.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja, Paaer sanoo.

Paaerin mukaan teon motiivi on "hyvinkin tarkkaan" poliisin tiedossa.

Poliisi esittää epäiltyä 27-vuotiasta miestä vangittavaksi alkuviikosta, todennäköisesti tiistaina. Tapahtumista tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan silloin.

Lue seuraavaksi