Hyppää sisältöön

Suomussalmella liikenneonnettomuus ohitustilanteessa – ainakin kolme loukkaantui vakavasti

Kyseessä on kahden auton nokkakolari, kummassakin autossa oli neljä ihmistä.

Kolariauto ojassa noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella, välillä Pesiönlahti - Alajärvi, jossa tapahtui kahden auton nokkakolari pääsiäismaanantaina 5. huhtikuuta 2021. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomussalmella on maanantaina tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa on loukkaantunut vakavasti ainakin kolme ihmistä.

Kyseessä oli kahden auton nokkakolari, joka sattui noin kello 9.50 valtatie 5:llä reilu kymmenen kilometriä Suomussalmelta.

Poliisin mukaan Kuusamosta Kajaanin suuntaan ajaneen henkilöauton kuljettaja lähti ohittamaan pitkää autojonoa. Auton vuonna 1972 syntynyt kuljettaja ei ehtinyt kuitenkaan palata omalle ajokaistalleen, vaan törmäsi vastaantulleen vuonna 1993 syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton keulaan.

Kummassakin autossa oli kuljettajien lisäksi kolme matkustajaa. Heistä kolmen tiedetään loukkaantuneen vakavasti, poliisi kertoo. Aiemmin Kainuun sote ja pelastuslaitos tiedottivat kaikkien kahdeksan osallisen loukkaantuneen vakavasti. Kaikki autoissa olleet on kuljetettu sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Tie oli tapahtuma-aikaan sohjoinen ja ajokeli heikko, poliisi kertoo. Alkoholilla ei epäillä olleen osallisuutta asiaan.

Kainuun keskussairaala valmistautuu potilassiirtoihin – sairaalan teho-osastolla on kolme loukkaantunutta

Kainuun keskussairaala (KAKS) kertoi nostaneensa akuuttihoidon valmiuttaan onnettomuuden vuoksi. Keskussairaalassa annetussa suuronnettomuushälytyksessä kutsuttiin lisää henkilöstöä töihin muun muassa leikkaus- ja teho-osastoille.

– Onnettomuudessa on ollut osallisena eri-ikäisiä henkilöitä, noin 15–50-vuotiaita. Vastaavissa kolaritilanteissa on usein kyse suurienergisistä vammoista, jotka ovat tyypillisesti pää-, raaja- tai rintakehävammoja sekä eriasteisia murtumia, kertoo tilannetta johtava terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Kuusi potilasta on parhaillaan hoidettavana KAKS:ssa ja kaksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kajaanissa hoidettavista potilaista kahta valmistaudutaan siirtämään jatkohoitoon Kuopioon ja yhtä Ouluun.

– Tällä hetkellä kolme henkilöä on KAKS:ssa teho-osastolla, mutta potilailla ei ole välitöntä hengenvaaraa, Koukkari sanoo.

.
.