1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Koronarokotuksiin odotetaan lisävauhtia lähiviikkoina – Pohjois-Pohjanmaa edelleen maakuntavertailun hännillä

Koronarokotuksia päästään jatkamaan pääsiäistauon jälkeen. Rokotteiden saatavuuden odotetaan helpottuvan huhtikuussa.

rokotteet
Koronarokotukset  ovat käynnissä Ouluhallissa
Oulussa rokotustahdin odotetaan nopeutuvan lähiviikkoina huomattavasti, kun rokotteita saadaan aiempaa enemmän. Juha Hintsala / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäisen koronarokotteen on saanut yli 60 000 ihmistä eli 14,6 prosenttia väestöstä. Rokotusosuus on pienin Suomen maakunnista. Alle 18 prosentissa ovat Pohjois-Pohjanmaan lisäksi vain Pirkanmaa, Keski-Suomi ja Uusimaa.

Koronarokotuksia päästään taas jatkamaan eri puolilla maakuntaa pääsiäistauon jälkeen. Esimerkiksi Oulussa pitäisi saada käyttöön lähiviikkoina selkeästi enemmän rokotteita, viikkotasolla yli 6000.

Oulussa ikäihmisten koronarokotukset etenevät aiempaa ripeämmin ja yli 70-vuotiaat voisivat olla kertaalleen rokotettu jo kahden viikon päästä. Sen jälkeen voitaisiin jatkaa myös riskiryhmään kuuluvien rokotuksia.

Ensimmäisen rokotteen Oulussa on saanut yli 26 000 ihmistä, eli lähes 13 prosenttia väestöstä. Koronarokotteiden saanti on helpottumassa huhtikuussa muun muassa Astra Zenecan ja Pfizerin lisääntyvien toimitusten ansiosta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi