1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomussalmi

Lisätietoja Suomussalmen onnettomuudesta: autot yrittivät mahdollisesti väistää toisiaan

Poliisilta antaa kiitosta sivullisille ja kuvailee toimintaa onnettomuuspaikalla esimerkilliseksi.

Suomussalmi
Kolariauto ojassa noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella, välillä Pesiönlahti - Alajärvi, jossa tapahtui kahden auton nokkakolari pääsiäismaanantaina 5. huhtikuuta 2021.
Kolariauto ojassa noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella, välillä Pesiönlahti - Alajärvi, jossa tapahtui kahden auton nokkakolari pääsiäismaanantaina 5. huhtikuuta 2021.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Poliisi kiittelee maanantain Suomussalmen liikenneonnettomuuden silminnäkijöitä. Ohikulkijat jäivät auttamaan poliisia ennen kuin pelastuslaitos ja ambulanssit saapuivat paikalle.

Rikosylikonstaapeli Markku Pyykkönen Suomussalmen poliisiasemalta kertoo, että paikalle sattui muutama lääkärikin. Hän kuvailee, että paikan päällä oli tekemisen meininki. Välillä on julkisuudessa esitetty kritiikkiä sivullisten käyttäytymiselle onnettomuuspaikoilla, mutta nyt sille ei ole tarvetta.

– Nyt oli esimerkillistä toimintaa, Pyykkönen summaa.

Liikenneonnettomuuden vuoksi Kainuun keskussairaalassa annettiin suuronnettomuushälytys, jossa kutsuttiin lisää henkilöstöä töihin muun muassa leikkaus- ja teho-osastoille.

Pyykkönen kertoo, että onnettomuuspaikalla oli vilkas liikenne etelän suuntaan aamulla.

– Yöllä satanutta uutta lunta ja sohjoa oli tiellä sekä runsas paluuliikenne. Keli oli usvainen, olosuhteet muuttuivat nopeasti aamun aikana ja tie muuttui märäksi.

Pyykkönen sanoo, että kahden vastaantulevan auton kolarit eivät ole kovin yleisiä.

– Onneksi eivät ole yleisiä, aina silloin tällöin on sattunut.

Poliisi ei ota vielä kantaa autojen nopeuksiin. Todistajia kuullaan tällä viikolla, alustavasti todistajat ovat maininneet poliisille, että mahdollisesti kolaroineet autot pyrkivät väistämään toisiaan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi