1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Moottorikelkkaonnettomuus

Poliisi kertoi lisää kuolemaan johtaneista moottorikelkkaturmista Lapissa: Onnettomuudet tapahtuivat Kolarissa ja Rovaniemellä

Poliisi tutkii tapahtumaa nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemansyyn tutkinta.

Moottorikelkkaonnettomuus
Poliisi
Lapissa sattui pääsiäisenä kolme vakavaa kelkkailuonnettomuutta.Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on kertonut lisää pääsiäisen aikana tapahtuneista kohtalokkaista moottorikelkkaonnettomuuksista.

Niistä toinen tapahtui Kolarin Ruonajärven maastossa lauantaina. Turmassa kuoli yksi henkilö, kelkan kuljettaja.

Poliisin mukaan kuljettaja oli menettänyt kelkan hallinnan ja suistunut viralliselta moottorikelkkareitiltä. Kuljettaja oli nuori ulkopaikkakuntalainen, jolla oli ajokortti.

Poliisin mukaan kuljettaja oli 15-20 -vuotias, mutta tarkkaa ikää ei kerrota. Myöskään kuljettajan sukupuolta tai kotipaikkakuntaa ei paljasteta.

Hänen kyydissään ei ollut matkustajaa. Kuljettajalla oli poliisin mukaan aiempaa kokemusta kelkkailusta ja yllään hänellä oli asianmukaiset kelkkavarusteet. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Pehmeä ja hyvin töyssyinen reitti

– Lauantaina oli plusasteita ja kelkkareitti oli aika pehmeä ja hyvin töyssyinen. Molemmilla puolilla reittiä oli runsaasti puita, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta sanoo.

Huhtamäen mukaan kelkkailijan löysi samaan seurueeseen kuulunut henkilö, joka lähti reitille hänen jälkeensä.

Tutkinnassa pyritään selvittämään, ajoiko kelkkailija ylinopeutta. Poliisi tutkii tapahtumaa nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemansyyn tutkinta. Tutkintaa tekee poliisin lisäksi onnettomuustutkintalautakunta.

Toinen kuolemantapaus Rovaniemellä

Pääsiäisenä Lapissa sattui kolme vakavaa moottorikelkkaonnettomuutta, joissa kuoli kaksi ihmistä.

Toinen kuolemaan johtanut turma tapahtui Rovaniemen Juotasjärvellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisin mukaan kelkkailija oli suistunut ajouralta ja kuoli saamiinsa vammoihin. Poliisi selvittää suistumiseen johtaneita syitä eikä aio tiedottaa asiasta enempää.

Kuolemien lisäksi pääsiäisen aikana sattuneissa kelkkaonnettomuuksissa loukkaantui kolme ihmistä vakavasti. Poliisi ei ole kertonut näistä tapauksista enempää.

Lue seuraavaksi