Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat: Rokotuksen saavat nyt kaikki riskiryhmäläiset ja yli 65-vuotiaat

Porissa rokotuksista vastaava alueylilääkäri Tapani Strander kertoo, että rokotteiden kysyntä on ollut odotuksia vähäisempää.

Koronarokotetta annetaan asiakkaalle. Arkistokuva. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Porin perusturvan alueen eli Porin, Ulvilan ja Merikarvian koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin sekä 16–18-vuotiaisiin, jotka ovat ykkösriskiryhmässä. Rokotteita saavat myös kaikki yli 65-vuotiaat.

Rokotuksista vastaava alueylilääkäri Tapani Strander kertoo, että rokotteiden kysyntä on ollut hieman odotuksia vähäisempää, ja tiistai-iltana oli vielä vapaita rokoteaikoja saatavilla keskiviikolle ja torstaille.

Strander kannusta kaikkia rokotuksiin oikeutettuja perusturvan alueen asukkaita varaamaan rokotusajan mahdollisimman pian. Tietoa riskiryhmiin kuuluvista löytyy THL:n nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Rokotteita hyvin saatavilla

Porin perusturva on saanut koronarokotteita viime viikkoina jopa 3000–4000 annosta viikossa. Koronarokotukset etenevätkin nyt vauhdilla.

Jos ennustetut rokotemäärät toteutuvat, rokotukset etenevät huhtikuun aikana kaikkien yli 60-vuotiaiden ja mahdollisesti jopa nuorempienkin rokotuksiin.

Yli 65-vuotiaat voivat varata rokotusajan netistä, tätä nuoremmat, riskiryhmiin kuuluvat soittamalla perusturvan ajanvarausnumeroon. Ajanvarausnumerosta 02-623 4360 vastataan arkisin klo 8–16.

Lisäys 8.4.: Rokotuksen voivat saada myös 16–18-vuotiaat ykkösriskiryhmäläiset.