1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Tämän tiedämme epäillystä Turun kaksoismurhasta ja tekijästä nyt – poliisi hyvin vaitonainen, epäilty 27-vuotias vangittiin tiistaina

Tapauksen esitutkinta valmistuu kolmen kuukauden kuluessa.

poliisitutkinta
Poliisiautoja rikospaikalla Turun Pernossa.
Poliisiautoja rikospaikalla Turun Pernossa.Mika Puska

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi Turussa kaksoismurhasta epäillyn miehen tiistaina. Epäilty henkirikos tapahtui Turun Pernossa lauantaina.

Miestä epäillään tämänhetkisten tietojen mukaan kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi häntä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Vangitsemiskäsittely pidettiin tiistaina suljetuin ovin, ja tapauksen asiakirjat on määrätty salaisiksi.

Tässä artikkelissa kokoamme yhteen sen, mitä tapauksesta tässä vaiheessa tiedetään.

Epäiltynä 27-vuotias mies

Epäilty on vuonna 1993 syntynyt mies. MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) mies asuu osoitetietojensa perusteella Kouvolassa.

Miehen kansalaisuutta poliisi ei tässä vaiheessa paljasta.

Poliisin mukaan mies on ollut yhteistyökykyinen. Päihteiden osuutta asiaan poliisi ei vielä kommentoi. Poliisi ei myöskään kerro, onko tekijällä muuta rikostaustaa.

Tapahtumiin ei liity muita epäiltyjä.

Kaksi kuollutta, yksi loukkaantunut

Teoissa kuoli kaksi henkilöä. Yksi loukkaantui vakavasti, ja myös kaksi muuta henkilöä oli vaarassa joutua henkirikoksen uhriksi.

Toinen surmansa saanut oli 27-vuotias mies. Poliisi uskoo, että hän on ollut teon varsinaisena kohteena.

Vainajista toinen, 25-vuotias nainen, oli sivullinen. Tiedossa ei ole, että sivullinen olisi yrittänyt puuttua tilanteeseen. Poliisin mukaan hän oli väärässä paikassa väärään aikaan. Poliisin mukaan tilanne on ollut hyvin nopea, eikä sivullisella ole ollut aikaa poistua paikalta.

Poliisin tietojen mukaan muita ulkopuolisia ei ole ollut vaarassa.

Asianomistajien kansalaisuuksia poliisi ei toistaiseksi kerro.

Motiivi tiedossa

Motiivi on poliisin tiedossa, mutta sitä ei tutkinnan tässä vaiheessa kerrota julkisuuteen. Poliisi kuitenkin kertoo, että henkilöitä puhuttamalla motiivi on pystytty tarkasti selvittämään.

Poliisi otti 27-vuotiaan epäillyn kiinni lauantaina veritekojen jälkeen kerrostalon rappukäytävästä. Samalla poliisi takavarikoi epäillyt tekovälineet.

Havaintoja saa edelleen kertoa

Poliisi on saanut tapahtumista runsaasti havaintoja. Useita silminnäkijöitä on jo kuulusteltu.

Mahdollisia tapahtuneeseen liittyviä havaintoja tai tietoja voi yhä ilmoittaa soittamalla virka-aikaan kello 8–16 poliisin vihjenumeroon 050 326 8089 tai lähettämällä numeroon tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.

Tämänhetkisen arvion mukaan tapauksen esitutkinta valmistuu kolmen kuukauden kuluessa. Syytteen nostamisen määräaika on 1. heinäkuuta.

Lue myös:

Käräjäoikeus vangitsi 27-vuotiaan kouvolalaisen epäiltynä Turun kaksoismurhasta ja murhan yrityksistä

Poliisilta lisätietoja Turun epäillyistä murhista: Ampumisen kohteena oli 27–vuotias mies – kuollut nainen ja haavoittunut mies olivat sivullisia

Lue seuraavaksi