Hyppää sisältöön

Koronaviruksen tilannekuvaryhmä: Etelä-Karjalan yläkoulut ja toinen aste lähiopetukseen ensi viikolla – tartuntatilannetta tarkkaillaan viikottain tai jopa päivittäin

Etelä-Karjalan yläkouluissa ja toisen asteen opetuksessa palataan lähiopetukseen ensi maanantaista lähtien. Erityisesti Lappeenrannan lukioihin on suositeltu vuoroviikkomallia.

Yläkoulut ja toisen asteen opetus palaavat lähiopetukseen Etelä-Karjalassa. Koulujen on huolehdittava terveysturvallisesta opiskelusta. Kuvituskuva. Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Etelä-Karjalan yläkouluissa ja toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen ensi maanantaista 12. huhtikuuta alkaen.

Alueellinen tilannekuvaryhmä totesi, että tämänhetkinen koronavirustilanne sallii lähiopetukseen palaamisen.

Nykylainsäädäntö mahdollistaa etäopetuksen vain niin kauan, kuin se on alueellisen koronatilanteen vuoksi välttämätöntä.

– Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, joten sitä tullaan jatkossakin tarkkailemaan viikoittain ja mikäli tilanne pahenee, jopa päivittäin, jotta koulunkäynti toteutuu turvallisena. Jos tilanne huononee uudelleen myös lähiopetusta joudutaan arvioimaan uudelleen, kertoo tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Koulut velvoitetaan huolehtimaan koronaviruksen leviämistä hidastavista toimenpiteistä ja mahdollisuuksista.

– Koulujen vastuulla on huolehtia, että oppilaat ja opiskelijat kouluissa voivat turvallisesti opiskella, täydentää Karhula.

Tilannekuvaryhmässä keskusteltiin myös erilaisista hybridimalleista, joilla toisen asteen opetusta voitaisiin järjestää vielä turvallisemmin. Opetuksen järjestämisen malli on toisella asteella kuntien itse päätettävissä, mutta erityisesti Lappeenrannan lukioihin suositetaan koronatilanteen vuoksi vuoroviikkomallia.

.
.