1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuriympäristö

Vuoden maisemateko -kilpailu käynnistyi Lapissa – nyt etsitään pieniä suuria tekoja luonnon hyväksi

Lapin Maa- ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosittain Vuoden maisemateko -kilpailun Lapissa.

kulttuuriympäristö
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko -kilpailu on käynnistynyt myös Lapissa. Tänä vuonna kilpailu nostaa esiin lappilaisia pieniä suuria tekoja luonnon hyväksi.

Maisemateko on teko, joka nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja, historiaa, tapahtumia ja ominaispiirteitä, lisää yhteisöllisyyttä tai edistää kohteen säilymistä myös tuleville sukupolville.

Tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, paikallinen yhdistys, talkooporukka tai muu taho. Kilpailu on avoin kaikille ja kaikenikäisille Lapin maakunnassa. Kilpailu päättyy syyskuun lopussa ja lappilainen Vuoden maisemanteko -kilpailun voittaja palkitaan lokakuussa 2021.

– Kilpailu nostaa esiin ne pienet hyvät teot, jotka tekevät Lapista entistä paremman paikan elää, selventää Lapin Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Jonna Kokko tiedotteessa.

Lapin Maa- ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosittain Vuoden maisemateko -kilpailun Lapissa. Kilpailussa myönnetään maakunnallinen Vuoden maisemateko -tunnustus, joka kilpailee valtakunnallisesta tunnustuksesta. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen varsinaisessa kokouksessa marraskuussa 2021. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vuoden maisemateon valintaa.

Lue seuraavaksi