1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hopeasompa

Vuokatissa vielä kahdet kisat tälle talvea – tulevana viikonloppuna kisataan Hopeasompa-titteleistä

Kahden viikon päästä on nuorten SM-kisat.

Hopeasompa
Opasteet urheiluopistolle ja areenalle Vuokatissa. Taustalla Vuokatinvaara.
Vuokatissa arvioidaan riittävän lunta sillä kisaladut on tehty pääposin tykkilumetsa, joka säilyy paremmin. Antti Tauriainen / Yle

Vuokattiin odotetaan tulevana viikonloppuna maastohiihdon Hopeasompa-kisaajia. Koronan vuoksi alueelle saa tulla yksi huoltaja kisailijaa kohden. Varsinaista kisatoimistoa ei ole, vaan WhatsAppiin perustettu ryhmä toimii mobiilitoimistona.

Myös joukkueenjohtajien kokous on etänä.

Kisaajia on kaikkiaan 400. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää negatiivista koronatestitulosta, joka on otettu alle 48 tuntia aiemmin.

Hopeasompa on 12–16 -vuotiaiden kisa, jonka voitto tarkoittaa ikäluokkansa Suomen mestaruutta. Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa jouduttiin perumaan Taivalkoskelta koronatilanteen vuoksi.

Tammikuussa peruttujen nuorten SM-hiihtojen uudet kisapäivät ovat myös huhtikuussa. Tämän talven viimeiset nuorten SM-mitalit jaetaan 16.–18. huhtikuuta. Ohjelmassa on huomioitu ensi joulukuussa Vuokatissa hiihdettävät nuorten talviolympiapäivät eli EYOF-kilpailut, jotka hiihdetään samoilla radoilla kuin nyt SM-kisoissa – erityisenä huomiona vapaan sprintti, jossa hiihtäjät pääsevät opettelemaan taktisia kuvioita kohti EYOF-kisoja.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi