Hyppää sisältöön

Pohjalaiskirjailijoiden uutuudet kootusti samaan katalogiin

Kevätuutuuksissa on tarjolla runsaasti lasten ja nuorten kirjallisuutta.

Pohjalaiskirjailijat ovat julkaisseet tai julkaisevat alkuvuoden 2021 aikana parisenkymmentä uutta kirjaa, joiden tiedot on koottu yhteiseen katalogiin. Kuvituskuva. Kuva: Nella Nuora / Yle

Pohjanmaan kirjailijat ry tuo kootusti esille jäsentensä uutuusteoksia. Yhdistys on julkaissut sähköisesti historiansa toisen katalogin, jonne se on kerännyt tämän kevään tuotantoa.

Yhdistys haluaa katalogillaan tuoda oman alueensa tuotantoa julki, koska kustantamot eivät juuri tee alueellista markkinointia.

– Julkaisukatalogi on kirja-alalle vakiintunut toimintatapa, jolla kustantamot tiedottavat alan toimijoita ja lukijoita tuoreista julkaisuista. Alueellisen katalogin tarkoitus on juuri sama: tehostaa kirja-alan tiedotusta Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, selvittää Pohjanmaan kirjailijat ry:n puheenjohtaja Henna Helmi Heinonen yhdistyksen tiedotteessa.

Ammattilaisten ja harrastajien julkaisut mukana

Kevään julkaisukatalogissa esitellään parisenkymmentä teosta. Mukana on runsaasti uutta lasten ja nuorten kirjallisuutta.

Pohjanmaan kirjailijat ry toimii Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Yhdistyksen jäseninä on sekä ammatti- että harrastajakirjoittajia.

Pohjanmaan kirjailijoiden jäsenet ovat joko pohjalaismaakunissa syntyneitä, kasvaneita, alueelta poismuuttaneita tai jossain vaiheessa elämäänsä alueelle juurtuneita.

Katalogi on suunniteltu julkaistavaksi säännöllisesti. Seuraava uutuuskatalogi onkin luvassa jo syksyllä.