Hyppää sisältöön

Oulu haluaa kirkastaa yritysilmettään ja tavoittelee moottoritien varteen uusia liikealueita

Oululla on parannettavaa yritysimagossaan, johon haetaan kohennusta uudesta yritysmyönteinen Oulu -ohjelmasta.

Oulun kaupunki haluaa kehittää yritysoloja esimerkiksi Ritaharjussa, jossa jo sijaitsee muun muassa Ideapark. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun kaupunki pyrkii kehittämään yritysyhteistyötään useilla tavoilla. Työn tueksi on laadittu yritysmyönteinen Oulu -ohjelma, jonka kaupunginhallitus hyväksyi tiistain kokouksessa.

Business Oulu kehittää uutta toimintatapaa palvelujen ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Myös kaupungin henkilöstön koulutusta ja maankäyttöä suunnataan kohtaamaan paremmin yritysten tarpeita.

Yksi osa uusia tavoitteita on Pohjantien varren yritysolojen kehittäminen. Suunnitelma koskee etelässä Kaakkurin ja Oulujoen välistä aluetta ja pohjoisessa Ritaharjun seutua. Alueille tavoitellaan tien tuntumaan molemmin puolin erilaisia yrityskeskittymiä. Tarvittaessa kaupunki voi myös ostaa maa-alueita yrityskäyttöön.

Oulun kaupunki oli viimeisimmässä kuntien yritysimagotutkimuksessa 11. sijalla, kun vertailussa oli 36 suurinta kaupunkia. Myös EK:n ranking-kyselyissä Oulu kaupunkina ja seutukuntana on jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Oululla koetaan olevan parannettavaa etenkin yleisessä yrittäjämyönteisyydessä, hankinnoissa ja tonttipolitiikassa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.