Hyppää sisältöön

Miljonääri Pekka Viljakainen rakennuttaa luksushotellimökkejä Joroisiin isolla rahalla – kiikarissa ovat etenkin ulkomaalaiset asiakkaat

Rakennustyöt alkavat tänä keväänä ja alue on valmis keväällä 2023.

Joroisten Kaitaisten kylälle on tulossa kymmenen luksustason hotellivillaa. Kuva: Forestsuites

Pohjois-Savon Joroisiin Kaitaisten kylälle rakennetaan iso luksuslomakohde. Asialla on it-alalla miljonääriksi noussut yrittäjä Pekka Viljakainen.

Yle kertoi mittavasta matkailuhankkeesta ensimmäistä kertaa jo viime helmikuussa.

Noin kymmenen hehtaarin alueelle rakennetaan 10 viiden tähden tasoista mökkiä. Rakennusten koko on 35–80 neliömetriä ja asiakkaiksi tavoitellaan etenkin pariskuntia.

Hotellihankkeen tarkkaa hintaa ei kerrota julkisuuteen, mutta rakentaminen maksaa useita miljoonia euroja. Kyseessä on Joroisten kunnan historian suurin matkailuhanke.

Yritys on saanut yritystukea hankkeeseen yli miljoona euroa Etelä-Savon ely-keskukselta. Muuten alueen rakentamisen rahoittaa Viljakainen.

Hotellialueelta on matkaa viitostielle noin kuusi kilometriä ja Joroisten keskustaan 18 kilometriä.

Loma-alueen rakentaminen Pihlasjärven rantamaisemiin alkaa tänä keväänä ja majoitustoiminta alkaa täydellä teholla keväällä 2023. Mahdollisesti jotain majoitusta on käytössä jo jouluna 2022.

Luksusvillojen rakentaminen työllistää kymmeniä rakennusalan ammattilaisia ja tavoitteena on käyttää paikallisia tekijöitä.

Pekka Viljakaisen ideoima Ahopelto Forest Suites -hanke tavoittelee Joroisiiin matkailijoita etenkin Italiasta, Saksasta, Britanniasta, Japanista ja Venäjältä. Ideana on tarjota mökkilomalle tulevalle kaikki palvelut käteen.

Tyypillinen vierailuaika on muutamasta päivästä noin viikkoon. Liikeidea korostaa henkilökohtaista hyvää palvelua ja vieraita varten paikalla voi olla välillä myös terveysalan henkilökuntaa.

Asiakkaita houkutellaan luonnonrauhalla, korkealla laadulla ja myös turvallisuus on tärkeä osa monille kansainvälisille asiakkaille. Hotellivieraat voivat käyttää myös sähköautoja.

Laatu vaikuttaa majoitushintoihin

Yrittäjä Pekka Viljakainen luonnehtii hotellimajoituksen hintatasoa Suomen mittapuulla arvokkaaksi. Euroopan samantyyppisiin kohteisiin verrattuna Viljakainen pitää luksusmökkien majoitushintoja kilpailukykyisinä.

Yritys tavoittelee asiakkaiksi myös kotimaisia pariskuntia, jotka eivät halua omistaa enää omaa mökkiä, mutta mökkeilevät mielellään pari viikkoa vuodessa.

Alueelle tulee myös vieraille yhteinen sauna- ja klubirakennus. Lisäksi asiakkaiden käyttöön tehdään sisäliikuntahalli, kuntosali ja padelkenttä.

Valmistuessaan hotellialue työllistää kokopäiväisesti noin seitsemän henkilöä ja lisäksi tarvitaan useita alihankkijoita.

Liikeidean mukaan hotellialue on toiminnassa noin kahdeksan kuukautta vuodessa, toukokuusta tammikuun puoliväliin.

Pekka Viljakainen rakennutti jo vuonna 2013 Pyhän Georgios Voittajan tsasounan tulevan hotellialueen lähelle. Siellä on käynyt vuosittain 5 000–7 000 vierasta.

Luksushotellihankkeen yhteydessä laajennetaan myös tsasounakävijöitä ja hotellivieraita palvelevaa nykyistä kahvila-ravintolarakennusta.

Hotellihankkeen ideoinut Pekka Viljakainen on itse kotoisin Joroisista. Hän on nykyisin omistajana mukana vajaassa 30 eri yrityksessä.