1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

OP Keski-Suomi supistaa kassapalvelujaan ja tilojaan Jyväskylän keskustassa: "Perinteisten pankkisalien aika on ohi", sanoo toimitusjohtaja

Pankin mukaan asiointi konttorissa on keskittynyt parin viime vuoden aikana erityisesti aamupäiviin.

Jyväskylä
OP Keski-Suomen konttori Jyväskylän keskustassa.
Heli Kaski / Yle

OP Keski-Suomi supistaa pankkikonttorinsa kassapalvelujen aukiloaikoja Jyväskylän keskustassa.

Pääkonttorin kassapalvelu on 3. toukokuuta alkaen auki maanantaista perjantaihin kello 10-13. Kassapalveluja on tarjottu aiemmin arkisin kello 10-16.30.

Pankinjohtaja Pasi Eronen kertoo, että pankkiasiointi on keskittynyt viime vuodet erityisesti aamupäiviin. Pankkipalvelujen siirtyminen verkkoon on vähentänyt myös pankkitilojen tarvetta. Korona on vauhdittanut tätä kehitystä entisestään.

Pankin mukaan tällä hetkellä OP Keski-Suomen 134 000 asiakkaasta kassapalveluita viikoittain käyttää noin 850-900 asiakasta pankin kaikissa yhdeksässä toimipisteessä.

OP keski-Suomi remontoi parhaillaan pääkonttoriaan ja pankin tilat pienenevät.

– Fyysisten asiakastilojen ja toimipisteiden merkitys on pankkipalveluiden tarjoamisessa sekä niiden saatavuudessa vähentynyt etäneuvotteluiden ja digitaalisten palveluiden lisääntymisen myötä. Korona on nopeuttanut tätä kehitystä merkittävästi. Tapaamisista jo yli 80 prosenttia tapahtuu etänä. Näin ollen myös pankkitoiminnassa tarvittavien toimistotilojen tarve vähenee. Perinteisten pankkisalien aika on ohi, sanoo toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Uudistetuissa OP Keski-Suomen tiloissa kauppakeskus Forumin puolella toimii huhtikuun jälkeen pankin kassa- ja neuvontapalvelut, jossa asioidaan vuoronumerolla tai aikavarauksella. Ilman ajanvarausta saapuva valitsee vuoronumerolaitteesta joko kassapalvelut tai neuvonnan. Erillistä infopistettä ei pankkiin enää tule.

Kiinteistössä parannetaan muun muassa talotekniikkaa.

– Remontti liittyy viime syksyn ja talven tulosjulkistusten yhteydessä kertomaamme OP Keski-Suomen tilakäytön tehostamisohjelmaan, jossa vähennämme omassa käytössä olevien tilojen määrää ja lisäämme ulosvuokrattavia tiloja. Kiinnostusta tiloille on ollut ja neuvotteluita on käynnissä, sanoo Sorri.

Lue seuraavaksi