1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vieremä

Vieremän kunnanhallitus esittää tilapäistä valiokuntaa pohtimaan puheenjohtajansa kohtaloa

Valtuusto päättää valiokunnan perustamisesta kokouksessaan viikon päästä.

Vieremä
puheenjohtajan nuija pöydällä valtuustosalissa
Vieremän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se perustaa kuntalain mukaisen valiokunnan Vidgrénin asiaa käsittelemään.Pyry Sarkiola / Yle

Vieremän kunnanhallitus on tänään keskiviikkona kokoontunut ylimääräiseen kokoukseen pohtimaan kunnanhallituksen puheenjohtajan asemaa.

Kokouksen ainoana asiana oli esitys tilapäisen valiokunnan perustamiseksi. Tilapäistä valiokuntaa tarvitaan kuntalain mukaan esimerkiksi silloin, kun valmistellaan luottamushenkilöiden erottamista.

Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Eveliina Vidgrén (kesk.) ei enää nauti kunnanhallituksen luottamusta.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se perustaa kuntalain mukaisen valiokunnan asian käsittelemiseksi ja mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Vieremän kunnanvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran ensi keskiviikkona 14. huhtikuuta. Silloin valtuuston on mahdollista valita keskuudestaan edustajat tilapäiseen valiokuntaan. Valiokuntaan tarvitaan 5–7 jäsentä.

Mahdollista epäasiallista käytöstä selvitelty

Luottamuspulan taustalla on Vidgrénistä tehty ilmoitus, jonka mukaan hän olisi syyllistynyt epäasialliseen käyttäytymiseen kunnan henkilöstöä kohtaan.

Työterveyshuolto on tehnyt kunnassa työpaikkaselvityksen, ja myös Vidgrén on toimittanut asiasta oman selvityksen.

Työterveyshuollon selvityksessä todetaan, että tehtyjen haastattelujen perusteella haastateltavista puolet, eli kymmenen henkilöä kertoo kokeneensa tai olleensa todistamassa epäasiallista käytöstä, kuten piikittelyä, haukkumista tai työn perusteetonta arvostelua.

Niin ikään kymmenen kahdestakymmenestä haastatellusta ei ollut kokenut, että kunnanhallituksen puheenjohtaja olisi käyttäytynyt heitä kohtaan epäasiallisesti.

Vidgrén kommentoi selvityksessään tilanteensa olevan hankala. Hän pitää nimettömänä tehtyä ilmoitusta epäreiluna ja epäoikeudenmukaisena, sillä se tekee puolustautumisesta lähes mahdotonta. Vidgrén ei tiedä, ketä kohtaan olisi mahdollisesti toiminut väärin ja missä tilanteessa.

Selvityksessään hän sanoo, ettei lainkaan tunnista käytöksessään tai olemuksessaan halua tai kykyä luoda pelon ilmapiiriä, eikä tunnusta toimineensa mielivaltaisesti. Vidgrén kokee syytökset hyvin raskaina.

Lue lisää:

Vieremän kunnanhallitus pohtii huomenna kunnanhallituksen puheenjohtajan kohtaloa

Vieremä vaatii Vidgréniltä selitystä väitetylle epäasialliselle käytökselle

Vieremän keskustan puheenjohtaja: Vidgrénistä tehdylle selvitykselle on ollut perusteet

Lue seuraavaksi