1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohja pysyy koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka tartuntojen määrä on laskenut selvästi

Länsi-Pohjassa koronarajoitusten purkaminen alkaa näillä näkymin huhtikuun lopussa.

koronapandemia
Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi
Aluehallintoviraston koronatilanteen vuoksi tekemät määräykset ovat Länsi-Pohjassa voimassa 25.4. asti.Antti Ullakko / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri pysyy koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan alueen epidemiatilanne on maan paras.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila perustelee linjausta sillä, että sosiaali- ja terveysministeriö on aiemmin kehottanut pitämään leviämisvaiheen rajoitukset voimassa tasosta riippumatta.

Taskila toteaa myös, että aluehallintoviraston määräykset ovat Länsi-Pohjassa voimassa 25. huhtikuuta asti.

– Tason määritelmän tulee olla linjassa rajoitusten kanssa. On väärä signaali väestölle purkaa näitä liian aikaisin, sillä kokonaisriski ei ole vielä muuttunut, koska sekä Pohjois-Ruotsi että Etelä-Suomi ovat vaikean epidemian kourissa, Taskila perustelee.

Taskila muistuttaa myös, että pääsiäismatkailun aiheuttamat tartunnat tulevat esille vasta kuluvan ja ensi viikon aikana.

Valoa näkyvissä huhtikuun lopussa

Taskila uskoo, että alueen tilanne helpottaa huhtikuun lopussa.

– Meillä on ollut Meri-Lapissa vaikeat ja raskaat rajoitukset kaikille voimassa marraskuulta asti. Ne tulee purkaa asteittain, kun saadaan varmuus tilanteen rauhoittumisesta. Hyvä aikataulu on nykyisten päättyessä eli 25.4. jälkeen, hän sanoo.

Länsi-Pohjassa halutaan toimia varman päälle eikä rajoitusten purkamisen kanssa haluta hätäillä.

– Meistä kukaan ei jaksa sitä, että löysäämme liian aikaisin rajoitukset ja joudumme pahimmassa tapauksessa palaamaan niihin pian takaisin.

Keskiviikkona ei uusia tartuntoja

Taskila valaa uskoa merilappilaisiin, jotta koronarajoituksia noudatettaisiin edelleen tunnollisesti.

– Itse uskon viime kevään näyttävän meille tien. Tauti katosi toukokuussa. Nyt käy samoin, kun selviämme huhtikuun yli, Taskila luottaa.

Taskilan mukaan Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä linjaa asioita seuraavan kerran 14. huhtikuuta.

Keskiviikkona Länsi-Pohjassa ei tullut tietoon yhtään uutta koronatartuntaa. Maanantaina todettiin viisi tartuntaa. Viime viikolla todettiin kaksi tapausta.

*Lue myös: *Lapin sairaanhoitopiiri palaa koronavirusepidemian perustasolle – etäopetusta ei tarvita, ryhmäharrastukset voivat jatkua

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi