1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Raksilan kampuksen toiminnoista alustava suunnitelma – perustuu ajatukseen etätyön lisääntymisestä

Oulun yliopisto on toimittanut kaupungille alustavan suunnitelman Raksilaan mahdollisesti siirtyvistä toiminnoista.

Oulun yliopisto
Raksilan marketit Oulussa
Ajatus Oulun yliopiston muutosta Raksilan marketalueen kupeeseen nosti keväällä 2020 laajan keskustelun. Tuoreessa yliopiston suunnitelmassa Raksilaan siirtyisi vain osa toiminnoista. Timo Nykyri / Yle

Kirjallisessa suunnitelmassa on pohdittu yliopiston omien toimintojen lisäksi sitä, miten yliopisto saadaan mahtumaan Raksilaan yhdessä isojen markettien kanssa ja kuinka esimerkiksi alueen pysäköinti järjestetään.

Suunnitelmassa lähdetään siitä, että jatkossa yhä useampi yliopistolainen työskentelee etänä. Ajatuksen mukaan työntekijät ja opiskelijat voisivat työskennellä millä tahansa kampuksella tai kokonaan yliopiston ulkopuolella.

Alueelle on tarkoitus rakentaa työ-, oppimis- ja tutkimus- ja kokousympäristöjä. Raksilaan kaavaillaan esimerkiksi kansainvälisten konferenssien ja symposiumien vaatimia tiloja. Myös kirjastolle tulisi Raksilaan omat tilat, joita voisivat hyödyntää myös yliopiston ulkopuoliset.

Suuri osa tutkimusyksiköistä ja laboratorioista on sen sijaan jäämässä Linnanmaalle, koska ne toimivat yhteistyössä muiden tutkimuslaitosten ja ammattikorkeakoulun kanssa. Myös yliopistopalvelut ja hallinto ovat jäämässä Linnanmaan kampukselle.

Suunnitelmaa tarkennetaan edelleen yhteistyössä kaupungin kanssa, ja se julkistetaan valtuustoseminaarissa huhtikuun 26. päivä.

Yliopistolla ja alueella toimivien kauppojen keskusliikkeillä on yhteistä suunnitteluaikaa tämän vuoden loppuun saakka. Siihen mennessä niiden on tehtävä yhdessä kaupungin kanssa sitovat ratkaisut tulevista investoinneista.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi