Hyppää sisältöön

Mikkelissä alkoi nyt katupölyaika: ilmanlaatu lipsahtelee tyydyttävän puolelle, puhdasta pitäisi olla parin viikon kuluttua

Porrasalmen mittauspisteellä pienhiukkasten raja-arvot ovat ajoittain ylittyneet.

Herkät voivat oirehtia katupölystä niin kauan kunnes kadut on saatu pestyä ja harjattua. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kevään katupölyaika on virallisesti alkanut Mikkelissä, kertovat kaupungin ympäristövalvonnan mittarit.

Mikkelin Porrassalmenkadun mittausasemalla saaduissa tuloksissa ilmanlaadulle annettu hiukkasraja-arvo on viime aikoina ajoittain ylittynyt ja eilen keskiviikkona ilmanlaatu vaihteli hyvän ja tyydyttävän välillä.

Hiukkasten korkeita pitoisuuksia aiheuttaa kaupunkialueella ja vilkasliikenteisten ajoväylien läheisyydessä tieliikenteen nostama katupöly, jauhautunut hiekoitushiekka ja asfalttipöly.

Erityisesti herkimmät, kuten astmaatikot ja pikkulapset, voivat nyt saada oireita kohonneista hengitettävien hiukkasten pitoisuuksista: nuhaa, yskää, kurkun ja silmien kutinaa ja hengitysoireita.

Ilmanlaatu voi olla heikko etenkin sateettomalla ja tuulisella säällä niin kauan kunnes talven hiekoitushiekat on saatu poistettua.

Talven katuhiekoituksen puhdistustöiden pitäisi valmistua vajaan kahden viikon kuluttua siten että urakoitsijat puhdistavat kukin omaa aluettaan. Mahdolliset pakkassäät saattavat vielä hidastaa puhdistusurakan valmistumista.

Juttua ja otsikkoa täydennetty 8.4. klo 10.45: Lisätty tieto katujen puhdistöiden etenemisestä.

.
.