1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Vaajakoski, Jyväskylä

KSML: 15- ja 18-vuotiaat ryöstivät ja pahoinpitelivät töihin menossa olleen miehen Vaajakoskella, oikeus vangitsi täysikäisen ryöstäjän

Vaajakosken viimeviikkoinen ryöstö ja pahoinpitely on johtanut yhteen vangitsemiseen ja yhteen tehostettuun matkustuskieltoon.

Vaajakosken ryöstössä on poliisin mukaan poikkeuksellista muun muassa se, että nuoret tekijät valitsivat uhriksi täysin sivullisen henkilön. Kuva: Tiina Jutila / Yle

15- ja 18-vuotiaat nuorukaiset pahoinpitelivät töihin menossa olleen miehen varhain viime viikon keskiviikkona Vaajakosken Kaunisharjussa. Nuoret olivat liikkeellä aseistautuneina, tarkoituksenaan ryöstää rahaa, kertoo poliisi Keskisuomalaiselle. (siirryt toiseen palveluun)

Ryöstön kohteeksi joutunut mies sai vakavia vammoja ja joutui sairaalahoitoon. Pahoinpitelijöillä oli aseinaan jonkinlainen maila ja teräase.

Tapauksessa on poikkeuksellista erityisesti tekijöiden nuori ikä ja se, että teko kohdistui sattumanvaraisesti valittuun täysin sivulliseen henkilöön, rikoskomisario Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisista sanoo lehdessä.

Keski-Suomen käräjäoikeus on lauantaina vanginnut täysikäisen ryöstäjän, 15-vuotiaan oikeus määräsi tehostettuun matkustuskieltoon.

Tehostettu matkustuskielto on teknisin välinein valvottu liikkumiskielto, jossa henkilöä voidaan valvoa esimerkiksi sähköisen nilkkapannan avulla.