Hyppää sisältöön

Poker Run -veneilytapahtuma järjestetään jälleen elokuussa – viime vuonna se keskeytyi onnettomuuteen, jossa kuoli lapsi

Valtuustoaloitteen mukaan tapahtuma ei sovi lainkaan Hangon imagoon.

Onnettomuustutkintakeskuksen jakama kuva vuoden 2020 Poker Runin veneilyonnettomuudessa osallisena olleesta veneestä. Kuva: OTKES

Moottorivenetapahtuma Poker Run on tarkoitus järjestää Hangossa elokuun puolivälissä.

Viime kesänä alakouluikäinen lapsi kuoli onnettomuudessa, kun kun veneilytapahtumaan osallistunut vene ja merialueella ollut huvivene törmäsivät toisiinsa. Lisäksi tilanteessa loukkaantui toinen henkilö. Tapahtuma keskeytyi viime kesän osalta siihen.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Teemu Köppä on vaatinut tapahtuman kieltämistä valtuustoaloitteessaan. Hän on vedonnut turvallisuuden lisäksi muun muassa ympäristöseikkoihin.

– Sehän ei ole mikään virallinen kilpailu lisensseineen ja turvallisuuspuitteineen, vaan enemmän näyttäytymisluonteinen tapahtuma. Hanko pyrkii hiilineutraaliksi kaupungiksi, joten siksikään tällainen muskelivenetapahtuma ei mielestäni ole enää tätä päivää eikä sovi Hangon imagoon.

Tapahtuman järjestäjä kertoo verkkosivuillaan, ettei viime vuoden onnettomuus unohdu, mutta nyt katse on suunnattu tulevaan ja tapahtuma toteutetaan jälleen. Onnettomuuden viranomaistutkinta on kesken, eikä organisaatio kommentoi sitä.

Tämän vuoden ohjelmasta on poistettu nopeustestaus.

.
.