1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus nousee 20 ihmiseen Lapin sairaanhoitopiirissä

Kokoontumisrajoitus on nykyistä lievempi, sillä tällä hetkellä kielletään yli kuuden ihmisen tilaisuudet.

Lappi
Hoitaja ottaa koronanäytettä.
Koronatilanne on helpottanut Lapissa.Toni Pitkänen / Yle

Yleisötilaisuuksia saa järjestää ensi viikosta alkaen enintään 20 ihmiselle Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Lapin aluehallintovirasto kieltää yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Uusi määräys astuu voimaan maanantaina 12. huhtikuuta. Kielto koskee sekä sisä- että ulkotiloja.

Lapin aluehallintoviraston määräys on toukokuun 11. päivään asti ja se koskee Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Kokoontumisrajoitus on nykyistä lievempi, sillä tällä hetkellä kielletään yli kuuden ihmisen tilaisuudet. Tämä aluehallintoviraston määräys on voimassa sunnuntaihin 11. huhtikuuta asti.

Lapin sairaanhoitopiiri on palannut epidemian perustasolle tiistaina. Sairaanhoitopiirin alueella on todettu vähän koronatartuntoja ja niistäkin suurin osa matkailijoilla. Aluehallintoviraston mukaan kokoontumisten rajoittaminen on edelleen välttämätöntä, vaikka tautitilanne onkin aiempaa helpompi.

Täältä voit lukea uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta.

Lue seuraavaksi