1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Esitys: Vaaranlammen uuteen kouluun tulee myös päiväkoti

Vanhan koulurakennuksen yhteydessä olevien päiväkodin, hammashoitolan ja neuvolan korjaaminen ei ole kaupungin mukaan järkevää.

Rovaniemi
Vaaranlammen koulurakennus
Käyttökiellossa oleva Vaaranlammen koulu on ollut pitkään tyhjillään, mutta rakennuksen yhteydessä oleva päiväkoti, neuvola ja hammashoitola ovat toiminnassa.Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen Vaaranlammen uuden koulun yhteyteen tulee myös päiväkoti, jos virkamiesten esitys menee läpi.

Kaupunki on selvittänyt nykyisen koulun yhteydessä olevien päiväkodin sekä hammashoitolan ja neuvolan rakennusten kuntoa. Selvityksessä rakennusten vanhoissa rakenteissa havaittiin samantyyppisiä riskejä kuin käyttökiellossa olevassa Vaaranlammen koulun vanhassa rakennuksessa. Kaupungin mukaan rakennusten korjaaminen ei olisi järkevää. Päiväkodin, hammashoitolan ja neuvolan remontoiminen vaatisi myös lämmön, sähkön ja veden eriyttämistä ennen koulurakennuksen purkamista. Lisäksi päiväkotiin pitäisi rakentaa keittiö- ja ruokailutilat, jotka tällä hetkellä sijaitsevat koulurakennuksessa.

Esityksen mukaan Vaaranlammen päiväkodin toiminta siirtyisi evakkotiloihin kaupungin keskustan tuntumaan Koskikadulle 1. elokuuta alkaen. Vaaranlammen hammashoitolan palvelut järjestetään tilapäisesti pienteollisuustalolla. Neuvolalle etsitään korvaavat tilat.

Rovaniemen kaupungin tilajaosto käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessaan 14. huhtikuuta.

Vaaranlammen vanha koulun tilalle aiotaan rakentaa uusi koulurakennus lähivuosien aikana.

Lue seuraavaksi