Hyppää sisältöön

PunaMusta Media -konserni aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelujen piirissä ovat PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino, mutta ei medialiiketoiminta.

Yhteensä yt-neuvottelut koskevat noin 420:tä työntekijää. Arkistokuva. Kuva: Jouki Väinämö / Yle

PunaMusta Media -konserni aloittaa yt-neuvottelut, joilla haetaan noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Alustavan arvion mukaan tämä voi tarkoittaa henkilöstömäärän ja työvoiman käytön vähennyksiä enintään 50 henkilötyövuoden edestä. Säästöjä voidaan kuitenkin hakea myös palkkaus- ja työaikamallien muutoksista.

Neuvottelujen piirissä ovat PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino. Neuvottelut eivät koske näkyvyys- ja painoliiketoiminnan muita yhtiöitä eivätkä PunaMusta Oy:n sisältö- ja suunnittelupalveluita.

PunaMusta Media Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen ei osaa tässä vaiheessa arvioida, mitä yt-neuvottelut merkitsevät konsernin eri toimipaikoissa.

Neuvotteluiden piirissä on noin 420 ihmistä, joita on Joensuussa, Oulussa, Tampereella, Forssassa ja pääkaupunkiseudulla. Neuvottelujen piirissä on myös Forssan Kirjapaino, missä työskentelee noin 80 ihmistä.

Korona puri kirjapainoalaankin

Konserni perustelee yt-neuvottelujen aloittamista sen toimintaympäristössä tapahtuneilla muutoksilla, kilpailukyvyn parantamisella ja toimintojen tehostamisella.

– Tavoitteena on konsernin strategian mukaisesti parantaa näkyvyys- ja painoliiketoiminnan kilpailukykyä sekä pystyä vastaamaan pysyvästi muuttuneeseen markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja, konserni kertoo tiedotteessa.

Raimo Puustinen sanoo Ylelle, että korona on vaikuttanut voimakkaasti kirjapainoalaan. Mainosmateriaalia tarvitsevia tapahtumia ei juuri ole järjestetty. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto pieneni viime vuonna 14 miljoonaa euroa.

Forssan Kirjapainon pääluottamusmies Jaakko Henriksson kertoo, että yt-neuvottelut käynnistyvät 19. huhtikuuta. Tunnelmat ovat odottavat. Koko alalla on ollut alamäkeä jo useamman vuoden, ja koronatilanne on rokottanut alaa aika pahoin, sanoo Henrikssonkin.

PunaMusta Media -konsernin palveluksessa on kaikkiaan noin 660 työntekijää. Yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen kesäkuussa.

Näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluva PunaMusta Oy painaa muun muassa aikakaus- ja sanomalehtiä. Se painaa myös esimerkiksi mainospainotuotteita ja viestinnän materiaaleja sekä tekee niiden suunnittelua ja brändinhallinnan ratkaisuja.

Yt-neuvottelut eivät koske PunaMusta Media-konsernin medialiiketoimintaa, joka koostuu sanomalehti Karjalaisesta, kuudesta paikallislehdestä, kaupunkilehdestä ja radiokanavasta.

Päivitetty 8.4.2021 klo 14.39 Yt-neuvottelut eivät koske sanomalehti Karjalaista, joka kuuluu PunaMusta-konsernin medialiiketoimintaan.

.
.