1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaali- ja terveysministeriö

Taneli Puumalainen on nimitetty sosiaali- ja terveysministeriön turvallisuus ja terveys -osaston päälliköksi

Puumalainen siirtyy tehtävään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, jossa hän toimii ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä.

sosiaali- ja terveysministeriö
A-talkissa vieraana olivat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.), STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen ja Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.
Puumalainen työskentelee tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Silja Viitala / Yle

Valtioneuvosto on nimittänyt lääketieteen tohtori Taneli Puumalaisen sosiaali- ja terveysministeriön (STM) turvallisuus ja terveys -osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi. Puumalainen siirtyy tehtävään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, jossa hän toimii ylilääkärinä sekä infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön päällikkönä.

Osastopäällikön määräaikaiseen tehtävään haki yhteensä 13 henkilöä.

Turvallisuus ja terveys -osasto vastaa STM:ssä valmistelu- ja kehittämistyöstä, joka koskee muun muassa lääkehuoltoa ja tartuntatautien torjuntaa. Lisäksi osaston vastuulle kuuluvat valmiusasiat ja häiriötilanteisiin varautuminen ministeriössä sekä sen hallinnonalalla ja toimialalla.

Lähiaikoina osastopäällikön kannalta merkittäviä ehtäviä ovat myös koronavirusepidemian hallintaan liittyvien toimenpiteiden valmistelu ja toimeenpanon johtaminen yhteistyössä muiden relevanttien tahojen kanssa.

Puumalainen tulee työskentelemään osastopäällikön roolissa ajalla 22.4.2021–31.5.2022. Osastopäällikön viran vakinainen haltija on Päivi Sillanaukee. Sillanaukee toimii 31.5.2022 saakka virkakierrossa ulkoministeriössä.

Lue seuraavaksi