Hyppää sisältöön

Kittilän laskutussotku jatkumassa Rovaniemen hovioikeudessa

Syyttäjä ja viisi syytettyä ovat ilmaisseet tyytymättömyyttään Lapin käräjäoikeuden tuomioon.

Arkistokuva edellisestä Kittilä-oikeudenkäynnistä Rovaniemen hovioikeudessa viime syyskuulta. Tässä oikeudenkäynnissä oli kyse ex-kunnanjohtaja Anna Mäkelän potkuista. Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Kittilän kunnan niin sanotun laskutusjupakan käsittely näyttää jatkuvan Rovaniemen hovioikeudessa. Syyttäjä ja viisi syytettyä ovat ilmaisseet tyytymättömyyttään Lapin käräjäoikeuden tuomioon. Heillä on vajaa kuukausi aikaa valittaa hovioikeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla Kittilän kunnanhallituksen entisen puheenjohtajan Timo Kurulan (kesk.), kunnanhallituksen varapuheenjohtajan Aki Maunulan (vas.) ja kunnanvaltuuston varapuheenjohtajan Markku Mäkitalon (kesk.) ehdolliseen vankeuteen virkavelvollisuuden rikkomisesta ja petoksen yrityksestä. Kurulan tuomio oli 3,5 kuukautta, Mäkitalon ja Maunulan 3 kuukautta.

Lisäksi entinen kunnanjohtajan sijainen Kyösti Tornberg sai sakot.

Seitsemän muun syytetyn syytteet hylättiin. Kaikki 11 syytettyä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Käräjäoikeuden mukaan kuntapäättäjät olivat tilanneet oikeudellisia neuvoja Pertti Eilavaaralta ilman kunnan päätöstä ja yrittäneet maksattaa laskut kunnalla. Lainopilliset neuvot liittyivät entisen kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamiseen. Laskutusjupakan rikokset tapahtuivat vuosina 2013-2015.

.
.