Hyppää sisältöön

Penkkareita juhlitaan Kainuussa tänä keväänä ilman perinteistä autoajelua – vanhojen tanssien siirtoa mietitään syksylle

Siirtämällä tanssit syksyyn voisi yleisökin osallistua tapahtumaan.

Perinteiset autoajelut ovat tämän kevään penkkareissa unohdettu. Kuva: Heini Holopainen / Yle

Kainuussa helmikuulta siirretyt penkkarit järjestetään ilman perinteistä autoajelua.

Paltamossa pidetään lukion penkkarit koulun sisäisenä tapahtumana tänään perjantaina. Syynä ovat voimassaolevat yleisötilaisuuksia koskevat koronarajoitukset. Abiturientteja Paltamon lukiossa on tänä vuonna 13.

Sotkamossa ja Kuhmossa penkkarit järjestetään myöhemmin tässä kuussa. Sotkamossa vanhojen tanssit on siirretty jo elokuulle. Toiveena on, että myös yleisö pääsisi osallistumaan tansseihin.

– Pandemiapäällikön kanssa käydyssä keskustelussa kävi selväksi, että penkkariajeluja ei voi tänä keväänä järjestää, kertoo Sotkamon lukion rehtori Mauri Reinikka.

Kuhmossa on alustavasti sovittu, että penkkarit järjestetään huhtikuun viimeisenä päivänä. Vanhojen tanssien päivämääräksi on Kuhmossa sovittu 21. toukokuuta, mutta tilanteen niin vaatiessa tapahtuma voidaan siirtää syksyyn.

– Ainakin aiemmin opiskelijat pitivät tärkeänä sitä, että he saavat esiintyä live-yleisölle. Koska toukokuun rajoituksista ei ole vielä tietoa, tätäkään päivämäärää ei ole lyöty lopullisesti lukkoon, kertoo rehtori Eila Vilén.

Suomussalmen lukion rehtori Julia Pohjanoja-Kela kertoo, että Suomussalmella huokaistaan helpotuksesta, kun molemmat juhlat on jo pidetty.

Paltamon lukiolla korona-ajan penkkaripäivää vietetään juhlatunnelmissa. Perinteistä lukiosta uloskantoa odottelevat Sonja Klemetti ja Kaapo Karppinen ovat iloisia penkkaripäivästä.

– Mahtava fiilis ja illemmalla sitten pidetään jatkot!

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.