Hyppää sisältöön

Katso video: Malttamattomimmat golfarit ovat jo viheriöllä lumen keskellä – lajin suosion odotetaan jatkuvan myös tulevana kesänä

Koronakesänä golfista innostuivat eniten nuoret.

Ville-Petteri Peittola on innoissaan, vaikka parhaimmillaan golf on vasta lämpimämmällä säällä.
Golfkausi on jo käynnissä pohjoisessakin, tosin kentän laidalle ovat tarjenneet mennä vain innokkaimmat pelaajat. Kenttä on vielä Sotkamossakin jäässä, mutta harjoituslyöntipaikalla pystyy lyömään, jos on pukeutunut lämpimästi.

Sotkamolainen Ville-Petteri Peittola on tullut kokeilemaan, minne asti pallo kaartaa viheriöllä. Keli toki suosisi enemmän sisäharjoittelua, mutta ammattilaisurasta haaveileva Peittola on varustautunut lämpimin vaattein.

Räntäsateessa golf-kentällä swingiään hiova Peittola on valmennuksessa oleva nuori golffari. Hän on ollut talvella leirillä muun muassa Espanjassa, mutta pallon lyöminen maistuu myös lumisella viheriöllä. Eikä se haittaa, että pallo ei lennä kuten kesälämpimillä.

– Kyllä tämä keli vie lyönnistä 10–20 metriä.

Katso jutun pääkuvana olevasta videosta, mikä Peittolaa kiehtoo lajissa.

Golfin suosion odotetaan jatkuvan

Golfin suosio räjähti käsiin koronakesän aikana. Viime vuonna määrä kasvoi noin 8 000 uudella harrastajalla. Suomen Golf-liiton mukaan kaikkiaan golfseuroihin rekisteröityneitä harrastajia on Suomessa yli 148 000. Tilastoista selviää, että puolet koronavuoden aikana tulleista uusista pelaajista on alle 30-vuotiaita, joista alle 21-vuotiaita junioreita on yli 2 300.

Samalla, kun harrastajamäärä kasvoi, karttuivat myös käyntikerrat. Esimerkiksi Katinkulta Golfin viheriöillä oli käyntikertoja lähes kolmannes enemmän kuin vuonna 2019. Kaikkiaan käyntikertoja kertyi viime vuonna 75 000 kappaletta.

Kevät onkin golffarin parasta aikaa, sillä koko kausi on vielä edessä, sanoo Katinkulta Golf ry:n toiminnanjohtaja Pertti Oja.

– Viime vuosi oli golfin kannalta erittäin hyvä. Odotusarvo kuluvalle kesälle on sama, eli saamme taas lisää uusia harrastajia.

Oletko aloittanut uuden harrastuksen korona-aikana? Keskustelu on auki 11.4. kello 23 asti.

.
.