Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtaja Marita Toikka aikoo ostaa historiallisen paritalon Kouvolan Kasarminmäeltä – hinta 230 000 euroa

Kouvolan kaupunginhallitus päättää kaupan hyväksymisestä ensi viikon maanantaina.

Marita Toikka aloitti Kouvolan kaupunginjohtajana vuonna 2017. Arkistokuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ja hänen puolisonsaKari Tiainen ovat jättäneet tarjouksen Kouvolan Kasarminmäellä sijaitsevasta paritalosta.

Toikka ja Tiainen ovat tarjonneet osoitteessa Upseeritie 11 sijaitsevasta kiinteistöstä 230 000 euroa. Kouvolan kaupunginhallitus päättää kaupan hyväksymisestä ja talon myymisestä ensi maanantaina.

Kouvolan kaupunki on aiemmin päättänyt luopua useista kiinteistöistään Kasarminmäellä. Kouvolan Sanomien (siirryt toiseen palveluun)mukaan alueelta on jo mennyt kaupaksi useita rakennuksia.

Alkuperäisen kiinteistöarvion mukaan paritalon myyntihinta olisi ollut noin 350 000 euroa. Kohteesta teetettiin kuitenkin kuntoarvio, jonka perusteella kiinteistössä on jonkin verran korjattavaa, muun muassa ikkunoiden, viemäröinnin, salaojituksen ja maanpinnan kaatojen osalta. Uudessa kiinteistöarviossa paritalon hinnaksi määriteltiin noin 250 000 euroa.

Rakennus tuli julkiseen myyntiin alkuvuodesta 2021, ja siitä saatiin kaksi tarjousta. Korkeimman tarjouksen tekivät Marita Toikka ja Kari Tiainen.

Venäläiset rakensivat rautatieyhteyksien tuntumaan sijoitetun tiilikasarmialueen Kouvolan Kasarminmäelle 1910-luvulla. Museoviraston mukaan (siirryt toiseen palveluun) alueelle valmistui vuosina 1911–1914 yli 30 punatiilistä rakennusta. Kasarmialueen rakennuskanta on pääosin alkuperäistä.

Kaupunki myy parhaillaan Kasarminmäeltä myös vanhaa Upseerikerhoa, josta on jätetty 210 000 euron tarjous. Kaupunginhallitus päättää myös tämän kaupan hyväksymisestä maanantaisessa kokouksessaan.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.