1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Yksi henkilö menehtyi tällä viikolla koronaan ja torstai toi yhdeksän uutta tartuntaa Etelä-Pohjanmaalla

Seinäjoella Huhtalan päiväkodin tartunnat viittaavat herkästi tarttuvaan virusmuunnokseen.

koronavirus
Lattialle kiinnitetty nuolella varustettu opastarra näyttää suunnan kohti rokotuspaikkaa.
Viidennes eteläpohjalaisista on nyt rokotettu vähintään kerran koronavirusta vastaan.Tiina Jutila / Yle

Etelä-Pohjanmaan koronakuolemien määrä on jälleen noussut. Tällä viikolla koronaan on menehtynyt yksi iäkäs henkilö. Koko epidemian aikana maakunnassa 22 henkilöä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina yhdeksän uutta tartuntaa. Valtaosa uusista tartunnoista on peräisin ulkomailta. Osa liittyy aiempiin tartuntaketjuihin.

– Seinäjoen Huhtalan päiväkodin tartuntojen nopea eteneminen viittaa herkästi tarttuvaan virusmuunnokseen, mutta sekvensointituloksia ei ole vielä käytössä, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Testejä tehtiin torstaina yli 500. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 27,5 sataatuhatta asukasta kohden. Koronapotilaita ei ole tällä hetkellä osastohoidossa keskussairaalassa, ja terveyskeskusten vuodeosastoillakin heitä on vain muutama.

Viidennes väestöstä rokotettu

Koronarokotukset ovat edenneet Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä hivenen maan keskiarvoa nopeammin. Lähes viidennes eli 19,9 prosenttia eteläpohjalaisista on nyt saanut vähintään yhden rokotteen. Maan keskiarvo on tällä hetkellä 18,5 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi 23. maaliskuuta koronaepidemian kiihtymisvaiheesta takaisin perustasolle. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12. huhtikuuta ja arvioi maakunnan epidemiatilannetta.

Nykyiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Lue seuraavaksi