1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukio

Lappeenrannan vanhojentanssit siirtyvät syksyyn – Imatralla äänestetään elokuun ja tanssien perumisen välillä

Tilannekuvaryhmä on suositellut toukokuulle siirrettyjen tanssien perumista.

lukio
Kvinnor med tyllklänningar där bara kjolen syns.
Nicole Hjelt / Yle

Lukiolaisten vanhojentanssit ovat siirtymässä syksyyn Lappeenrannan Lyseon ja Kimpisen lukioissa.

Päätös tanssien siirtämisestä tehtiin tällä viikolla, kun alueellinen tilannekuvaryhmä suositteli siirtoa koronavirustilanteen vuoksi. Tanssiaisia oli jo aiemmin lykätty helmikuulta toukokuun puoliväliin.

Lyseon lukion rehtorin Mika Luukkosen mukaan syksyn tanssiaispäivä on vielä päättämättä, mutta sekä Lyseon että Kimpisen lukiolaiset tanssivat samana päivänä. Ajankohtaan vaikuttavat koronaepidemian lisäksi syksyn ylioppilaskirjoitukset ja Lappeenrannan urheilutalon varaustilanne.

– Tarkoitus on, että kun toukokuussa päästään toivottavasti laajemmin lähiopetukseen, voitaisiin harjoitella tanssejakin. Vaikka ensi viikolla palataan lähiopetukseen, tanssien harjoittelu ei ole vielä tällä hetkellä mahdollista, Luukkonen kertoo.

Kevään tanssiharjoitusten lisäksi aiotaan järjestää kertaustunteja syksyn puolella. Tanssikurssin tuntimäärä ei kuitenkaan muutu, vaan tunteja on Luukkosen mukaan jätetty varastoon jo silloin, kun tansseja siirrettiin helmikuulta toukokuulle.

Imatralla päätöksiä ensi viikolla

Myös Imatran yhteislukio on perunut toukokuulle suunnitellut tanssit tilannekuvaryhmän suosituksen mukaisesti.

Tanssikurssille ilmoittautuneet äänestävät parhaillaan, haluavatko he tanssia elokuussa vai perutaanko tanssit kokonaan.

Rehtori Mika Strömbergin mukaan molemmille vaihtoehdoille tuntuu olevan kannatusta: osa haluaa ehdottomasti tanssia, osa taas haluaa keskittyä syksyllä ylioppilaskirjoituksiin.

Päätös tanssien järjestämisestä tai perumisesta tehdään Imatralla ensi viikon alussa.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Lappeenrannassa ja Imatralla perutaan myös abiturienttien penkinpainajaiset tältä keväältä.

Lue myös:Viimeiset lukiot peruvat siirrettyjä penkkareitaan – abeilta kritiikkiä: "Muut voivat olla lähiopetuksessa, mutta ulkona ei voi järjestää penkkareita"

Lue seuraavaksi