1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Kaksi rekkaa törmäsi toisiinsa Isojoella – rekat ovat linkussa tiellä ja ojassa

Ulkomaisen rekan ohjaamo irtosi törmäyksessä alustastaan. Rekat ovat linkussa tiellä ja ojassa.

Onnettomuuden pelastus- ja raivaustyöt ovat kestäneet tunteja. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Kaksi rekkaa on törmännyt toisiinsa perjantaina aamupäivällä lähellä Isojoen keskustaa Suojoentiellä. Pelastuslaitoksen arvion mukaan ajoneuvojen kuljettajat ovat välttyneet vakavemmilta loukkaantumisilta. Ohjaamoissa ei ollut kuljettajien lisäksi matkustajia.

– Kuljettajat selvisivät ihmeen vähällä. Näytti siltä, että suurempia loukkaantumisia ei tapahtunut, toteaa päivystävä palomestari Kaj Ny Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Nyn mukaan rekat ovat linkussa osin tiellä ja osin ojassa. Rekoista toinen on ulkomainen, ja tämän auton ohjaamo irtosi törmäyksessä alustastaan.

Onni onnettomuudessa

Autoissa ei ollut lastia.

– Tämä saattoi olla hyvä asia, sillä lastin siirtyminen olisi voinut aiheuttaa onnettomuustilanteessa vakavia vahinkoja. Se, ettei lastia ollut, nopeuttaa myös tien raivaamista ja ajoneuvojen hinaamista pois paikalta, Kaj Ny jatkaa.

Isojoen keskustasta valtatie 8:lle johtava Suojoentie on ollut kokonaan poikki liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden vuoksi. Tie pysyy poissa liikenteeltä todennäköisesti vielä tunteja.

Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa, mutta Kaj Nyn mukaan keliolosuhteet olivat tapahtumahetkellä Isojoella todella huonot.