Hyppää sisältöön

Pekka Katajan murhayrityksen käsittely jatkuu – syyttäjä valittaa käräjäoikeuden tuomiosta

Syyttäjä jättää valituksen Kataja-jutun tuomiosta hovioikeuteen tänään, kertoo valtionsyyttäjä Mika Appelsin.

Jämsäläispoliitikko Pekka Katajaa kuultiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa maaliskuussa murhayritysoikeudenkäynnissä. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Valtionsyyttäjä ei tyydy Keski-Suomen käräjäoikeuden päätökseen perussuomalaisten jämsäläispoliitikon Pekka Katajan murhayritysjutussa.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet istunnossaan maaliskuussa ja vapautti murhayrityksestä vangittuna olleen eteläsuomalaisen miehen.

Oikeuden mukaan aihetodisteista koostunut näyttö ei riittänyt tuomioon.

Syyttäjä arveli jo tuolloin todennäköisesti valittavansa tuomiosta ja ilmoitti määräajan kuluessa tyytymättömyytensä tuomioon.

– Syyttäjä jättää valituksen tänään, kertoo valtionsyyttäjä Mika Appelsin Ylelle.

Appelsinin mukaan syyttäjä katsoo, että käräjäoikeuden näytönarviointi on ollut virheellinen.

– Asiassa esitetystä todistelusta ei jää mitään järkevää epäilyä vastaajan syyllisyydestä, Appelsin toteaa.

Yksi keskeinen todiste Kataja-jutussa oli postipaketin tuojiksi tekeytyneiden pahoinpitelijöiden Katajan asunnolle jättämä tyhjä paketti.

– Tyhjän postipaketin valmistamisella ei voi olla muuta loogista selitystä kuin tarkoitus käyttää sitä tässä rikoksessa rekvisiittana asuntoon pääsemiseksi, Appelsin sanoo.

Valituskirjelmässä syyttäjä on lisäksi sitä mieltä, että tekopaikalla havaittu auto on esitettyjen todisteiden mukaan vastaajan auto.

Nämä seikat aiheuttavat syyttäjän mielestä vastaajalle vähintään selitysvelvollisuuden siitä, miksi paketti on valmistettu ja miksi tekijät ovat liikkuneet vastaajan autolla.

.
.