1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suur-Savon osuuskauppa

Hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten purkuun vielä suurpiirteisiä – Suur-Savon toimialajohtaja: "Vähän valoa tunnelin päässä"

Osuuskauppa Suur-Savossa kaivataan lisää yksityiskohtia tapahtumien järjestämiseen ja ravintolarajoitusten purkuun.

Suur-Savon osuuskauppa
Ravintolan pöydällä lappu jossa lukee tämä pöytä ei ole käytössä.
Ravintoloita päästään ehkä avaamaan reilun viikon päästä, mutta yksityiskohdista ei vielä tiedetä mitään. Kuvituskuva. Henrietta Hassinen / Yle

Pääministeri Sanna Marin esitteli perjantaisessa tiedotustilaisuudessa suunnitelmaa, jolla Suomen koronarajoituksia voitaisiin lähikuukausina purkaa.

Marin korostaa, että tautitilanne on edelleen vakava ja suunnitelman toteutuminen riippuu täysin tautitilanteesta ja rokotusten edistymisestä. Seuraavat avaukset voidaan ehkä tehdä jo tässä kuussa.

Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi pitää jonkinlaisen suunnitelman olemassaoloa hyvänä, mutta kaipaa lisää yksityiskohtia esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen. Nurmi on kuitenkin varovaisen toiveikas.

– Hyvä tässä on, että exit-suunnitelmaa ollaan tekemässä. On vähän valoa tunnelin päässä, että, miten tästä lähdettäisiin kohti yhteiskunnan avaamista, ja sitä kautta tapahtumiakin tekemään.

Suur-Savo järjestää kesällä muun muassa suuret Summerfest-tapahtumat Savonlinnassa kesäkuussa ja Mikkelissä heinäkuun lopussa. Esiintyjiksi on kiinnitetty jo muun muassa Popeda, Teflon Brothers, Neljä Ruusua, Erika Vikman ja Behm.

– Tapahtumat ovat vielä kalenterissa. Odotellaan tietysti tarkentavia suunnitelmia siitä, miten yleisötapahtumia voidaan käytännössä järjestää. Eli onko rajoituksia ja muuta, mitä pitää ottaa huomioon. Odotellaan myöskin, mikä on elinkeinoministerin lupaama tapahtumatakuu, siinä tapauksessa, että tapahtumia kuitenkin jouduttaisiin perumaan.

Ravintolatoiminnan osaltakin näyttää valoisalta. Nyt näyttää siltä, että ravintolat saataisiin avata jollain tavoin jo 19. huhtikuuta.

– Vielä ei ole tullut tarkempaa tietoa siitä, mitkä rajoitukset on voimassa, kun ovet avataan. Eli mihin aikaan valomerkki tulee ja kuinka paljon asiakkaita saa ottaa sisään.

Onhan tämä nyt paljon toiveikkaampi uutinen, kuin se, että sulkuja jatkettaisiin.

Lue seuraavaksi