Hyppää sisältöön

Poliisin tehovalvonta paljasti: lounaissuomalaiset kävelevät ja pyöräilevät päin punaisia

Poliisi tarkkaili jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä.

Sähköpotkulaudan käyttäjän tulee noudattaa pyöräilijän liikennesääntöjä. Kuvituskuva. Kuva: Jasmine Nedergård/Yle

Lounais-Suomen poliisi valvoi torstaina tehostetusti suojattomien tienkäyttäjien eli jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien liikenneturvallisuutta. Valvonnassa jouduttiin poliisin mukaan puuttumaan erityisesti jalkakäytävillä ajamiseen ja liikennevalojen noudattamatta jättämiseen.

Tehovalvonnan aikana tarkkailtiin erityisesti suojattomien tienkäyttäjien liikennevalojen noudattamista, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien jalkakäytävillä ajamista sekä kaikkien tienkäyttäjäryhmien väistämissääntöjen noudattamista suojateillä ja risteyksissä.

Poliisi puuttui päivän aikana kaikkiaan yli sadan polkupyöräilijän, sähköpotkulautailijan ja jalankulkijan liikennekäyttäytymiseen. Eniten liikennevirhemaksuja ja huomautuksia annettiin jalkakäytävällä ajamisesta ja liikennevalojen noudattamatta jättämisestä. Punaisia päin kulkemasta tavattiin sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Sähköpotkulauta rinnastetaan polkupyörään

Komisario Tuomo Katajiston mukaan kevyiden sähköajoneuvojen yleistyminen näkyy valvonnassa.

– Sähköpotkulaudalla ajaessa on noudatettava pyöräilijän liikennesääntöjä. Tämä unohtuu osalta kuljettajista, sanoo Katajisto.

Valvonnassa puututtiin myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin. Turun ja Porin kaupunkien pysäköinninvalvonnat tukivat poliisin työtä omalla tehostetulla valvonnallaan.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän 14. huhtikuuta.

.
.