Hyppää sisältöön

Kauhavan herättäjäjuhlat järjestetään tavalla tai toisella heinäkuun alussa – toiminnanjohtaja Simo Juntunen: "Varaudumme vielä moniin vaihtoehtoihin"

Herätttäjäjuhlia ei voitu viime kesänä järjestää Kauhavalla koronan takia. Juhlat siirrettiin vuodella eteenpäin.

Körttikansa on kokoontunut edellisen kerran kesäjuhlaansa toissa kesänä Nivalassa. Kuva: Jouko Liikanen / herättäjäjuhlat

Viime kesältä siirretyt Kauhavan herättäjäjuhlat on tarkoitus järjestää 2.–4. heinäkuuta.

– Paljon on vielä epävarmuutta ilmassa, mutta lähtökohtana on, että juhlat järjestetään tavalla tai toisella, toteaa Herättäjä-yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Viime kesänä herättäjäjuhlat järjestettiin virtuaalisesti Körttiradion kautta. Juntusen mukaan sitäkään vaihtoehto ei voida kokonaan sulkea pois, mutta tällä hetkellä suunnitelmissa lähdetään siitä, että juhlat järjestetään Kauhavalla ulkoilmatapahtumana.

– Nyt selvitellään, miten sisätiloihin suunnitellut tapahtumat voidaan siirtää ulos.

Juhlatoimikunta koolla parin viikon päästä

Suomen hallitus julkisti perjantaina koronarajoitusten purkusuunnitelman, jonka mukaan heinäkuussa yleisötilaisuuksia voisi järjestää parhaassa tapauksessa kokonaan ilman rajoituksia.

– Meillä on seuraava juhlatoimikunnan kokous 22. huhtikuuta ja siellä arvioidaan yhdessä tilannetta ja myös näitä tänään julkistettuja valtioneuvoston suunnitelmia.

Simo Juntusen mukaan kesän juhlien suunnittelussa on haasteena se, että edelleen on pakko varautua useisiin vaihtoehtoihin.

– Asioita joudutaan miettimään uusiksi, kun ei tiedetä mitkä ne rajoitukset kesällä ovat.

Valmistautumista helpottaa se, että viime kesän siirrettyjen juhlien valmistelu oli Kauhavalla jo pitkällä. Juntunen toteaa, että pohjatyö on tehty eikä se katoa minnekään.

Herättäjäjuhlat ovat Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa vaikuttavan herännäisyyden vuosittainen hengellinen kesäjuhla. Niihin osallistuu normaaliaikoina noin 20 000 kävijää viikonlopun aikana.

.
.