1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Hammaslahden murhasta epäilty 40-vuotias mies on vangittu – "Henkirikos on ollut raaka ja julma"

Poliisi ei kommentoi epäillyn ja asianosaisten välistä suhdetta suojellakseen pahoinpitelyn uhria.

henkirikokset
Helsingin vankila Sörnäisissä.
Noin 40-vuotiaan miehen epäillään murhanneen 80-vuotiaan miehen ja pahoinpidelleen tämän vaimoa yksityisasunnossa Joensuun Hammaslahdessa. Arkistokuva.Yle, MOT

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tänään 40-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä Joensuun Hammaslahdessa eilen tapahtuneesta murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Hammaslahdessa yksityisasunnossa tapahtui keskiviikon ja torstain välisenä yönä väkivaltarikos, jonka seurauksena noin 80-vuotias mies kuoli ja samanikäinen nainen loukkaantui pahoinpitelyn seurauksena.

Nainen pääsi pakenemaan asunnosta.

Poliisi otti 40-vuotiaan miehen kiinni tekopaikalta.

Poliisi ei kommentoi epäillyn ja asianosaisten välistä suhdetta suojellakseen pahoinpitelyn uhria.

Tapauksen esitutkinta jatkuu viikonlopun yli. Tapahtumia tutkitaan murhana ja törkeänä pahoinpitelynä. Henkirikos on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella ollut raaka ja julma, minkä vuoksi rikosta tutkitaan murhana. Tapausta tutkitaan lisäksi epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä, jonka kohteena asunnosta paennut nainen.

Tapahtumapaikkatutkinnan ja suoritettujen kuulustelujen perusteella poliisilla on selkeä käsitys yön tapahtumista. Esitutkinta jatkuu teknisen tutkinnan tulosten analysoinnilla ja tapauksen taustojen selvittämisellä. Syyte asiassa on nostettava 5. tammikuuta 2022 mennessä.

Asiasta ei poliisin näkemyksen mukaan ole tarpeen tiedottaa enempää lähitulevaisuudessa.

Lue lisää

Epäilty tappoi 80-vuotiaan miehen ja pahoinpiteli tämän vaimon – poliisi tutkii Hammaslahden viimeöistä väkivallantekoa

Lue seuraavaksi