Hyppää sisältöön

Kokkolan suomalaiseen lukioon ennätyshaku, ammattiopistossa nuoria kiinnostivat hiukset ja kauneudenhoito

Kuvassa Kokkolan suomalaisen lukion yhteislyseon toimipiste Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Kokkolan suomalaiseen lukioon haki tänä vuonna ennätysmäärä nuoria. Keskiviikkona 7.4. päättyneessä yhteishaussa Kokkolan suomalaiseen lukioon haki 411 henkilöä. Näistä ensisijaisia on 246. Aloituspaikkoja lukiossa on 340. Aiempina vuosina Kokkolan suomalaisessa lukiossa on aloittanut keskimäärin 220 uutta opiskelijaa.

Rehtori Markku Anttila arvioi kasvaneen hakijamäärän syiksi suurta ikäluokkaa, koulun luonnontiede- ja teknologialinjaa ja koulun yleisen vetovoiman lisääntymistä. Kokkolan suomalaisen lukion luonnontiede- ja teknologia-alalle ensisijaisesti haki 69 nuorta. Linjalle hyväksytään 60 oppilasta.

Viime vuoden notkahduksen jälkeen ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi myös Kaustisen musiikkilukiossa. Toholammin ja Kannuksen lukioissa on edellisvuosien kaltainen tilanne. Vetelissä hakijamäärät putosivat vähän johtuen paikallisesti aiempaa pienemmästä ikäluokasta.

Kpedussa yhtä aloituspaikkaa tavoittelee 1,1 hakijaa

Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston hakijamäärät nousivat viime vuodesta. Suosituimpia koulutuksia olivat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sekä maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisala.

Seuraavaksi vetovoimaisimpia perustutkintoja olivat media-ala ja kuvallinen ilmaisu, autoala, prosessiteollisuus, hevostalous ja sähkö- ja automaatioala.