Hyppää sisältöön

Karibianmerellä Saint Vincentillä maa peittyi tuhkaan – "Elämästä tuli hankalaa tulivuoren lähellä asuville "

Tulivuoren purkauksen kylvämä tuhka on leviämässä Karibialla sijaitsevalta Saint Vincentin saarelta runsaan 150 kilometrin päässä sijaitsevalle Barbadokselle.

Saint Vincentin saarella tuhkapilvi pimensi auringon ja peitti maan tuhkalla
Saint Vincentin saarella tuhkapilvi pimensi auringon ja peitti maan tuhkalla

Saint Vincent ja Grenadiineilla tulivuoren kerrotaan purkautuneen jälleen sunnuntaina. Uusi purkaus on katkonut sähkölinjoja alueella.

Lauantaina tulivuorenpurkauksen tuhkapilvi on satanut alas maahan ja pimensi aurinkoa.

La Soufrière-tulivuori purkautui yllättäen Saint Vincentin saarella perjantaina paikallista aikaa, ja syöksi noin 10 kilometrin korkeuteen tuhkapilven.

Tulivuoren purkauksen kylvämä tuhka on leviämässä Karibialla sijaitsevalta Saint Vincentin saarelta runsaan 150 kilometrin päässä sijaitsevalle Barbadokselle, kertoivat viranomaiset.

Myös Saint Lucialla (siirryt toiseen palveluun) ihmiset ovat raportoineen tuhkasta talojen ja autojen päällä, kertoo BBC.

Tuhka on peittänyt jo suuren osan Saint Vincentin saaresta ja heikentänyt näkyvyyttä niin, että saaren ilmatila on suljettu.

– Saari näyttää nyt aivan talven ihmemaalta, mutta lumen sijasta sen on peittänyt tuhka, kertoi news784.com-verkkosivusto.

Jopa 16 000 ihmistä evakuoitiin Saint Vincentin saarelta. Vielä hätämajoituksessa on ainakin 3 000 ihmistä. Koko saarella asukkaita on noin 110 000.

Kuva: Tiina Paju / Yle

Osa ihmisistä jäi saarelle ja jäljelle jääneitä lasketaan, jotta saadaan tietää onko ketään kateissa.

– Elämästä tuli hankalaa tulivuoren lähellä asuville, kertoi pelastustöissä auttanut Bill.

Hänen mukaansa paluu arkeen kestää vielä pitkään.

Pääministeri Ralph Gonsalvesin mukaan tulivuori saattaa syöstä tuhkaa vielä pitkään.

Lue lisää:

.
.