1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. polkupyörät

Lapin poliisi varoittelee polkupyörävarkaista – Rovaniemellä rysän päältä kiinni jäänyt varas oli nukahtanut kesken rosvokeikan

Pyörien lisäksi varkaat yrittivät viikonloppuna viedä muun muassa hajuvesiä.

polkupyörät
Poliisiauto Helsingissä. 3.3.2021.
Jorge Gonzalez / Yle

Näin kevään kynnyksellä polkupyörävarkaat ovat jälleen aktivoituneet.

Lapin poliisin mukaan perjantaina hätäkeskukseen ilmoitettiin mahdollisesta polkupyörävarkaasta Korkalovaarassa Rovaniemellä. Partion saapuessa paikalle oli rosvokeikalla ollut epäilty yllättäen nukahtanut anastamiensa polkupyörien päälle. Kaikkiaan epäillyn hallusta löydettiin lopulta kolme varastettua polkupyörää ja hänet toimitettiin poliisivankilaan jatkamaan uniaan.

Lapin poliisi muistutteleekin sosiaalisessa mediassa näin kesän lähestyessä pitämään polkupyöristä huolta ja ennen kaikkea lukitsemaan pyörän kunnolla. Pyörät kannattaa varustaa laadukkailla lukoilla ja lukita pyörät aina valvotuille ja näkyville paikoille, joissa kulkupeliä ei ole yhtä vaivaton varastaa.

Pyöriä ei kuitenkaan kannata jättää pitkäksi aikaa yleisille paikoille, sillä niissä pyörät ovat houkutteleva kohde.

– Pyörän omistajan kannattaa myös kuvata oma pyöränsä ja ottaa ylös pyörän yksilöivä runkonumero. Anastetun pyörän takaisinsaaminen helpottuu huomattavasti, jos pyörästä on ylhäällä yksilöiviä tunnistetietoja, jotka voi ilmoittaa poliisille, Lapin poliisi muistuttaa Instagramissa.

Mikäli pyörä kuitenkin joutuu rosvojen käsiin, tulee siitä ilmoittaa poliisille mahdollisimman nopeasti.

Rötöstelevä kaksikko piti poliisin kiireisenä viikonloppuna Rovaniemellä

Lauantaina iltapäivällä Rovaniemen poliisille ilmoitettiin vartijan kauppakeskuksessa kiinniottamista myymälävarkaista. Kaksi tekijää oli yrittyt poistua myymälästä pakattuaan putkikassiin usean sadan euron edestä hajuvesiä sekä pelikonsolin. Asiaa selvittäessä kävi ilmi, että sama kaksikko oli hetkeä aikaisemmin käynyt myös toisessa liikkeessä anastamassa useita verhoja. Molempia epäillään kahdesta varkaudesta.

Kiinni jääminen ei kuitenkaan hillinnyt kaksikkoa, sillä kuulustelujen jälkeen sunnuntaina vapautuneet rötöstelijät tuli pian uudestaan poliisia vastaan, kun he aamupäivällä ajoivat valtatietä väärillä rekisterikilvillä varustetulla henkilöautolla. Ajo-oikeudettoman kuljettajan epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena, joten aikaisempien varkauksien lisäksi hänen epäillään syyllistyneen myös rattijuopumukseen.

Lue seuraavaksi