Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien koronatoimista on tehty tutkintapyyntö – poliisia pyydetty selvittämään, onko Kainuun prikaati syyllistynyt rikokseen

Yli 30 henkilöä sai koronatartunnan maaliskuussa Kainuun prikaatissa puhjenneen tautiryppään seurauksena.

Kuva Santahaminan alokaskoulutuksesta. Henkilöt tai paikka eivät liity poliisille nyt jätettyyn tutkintapyyntöön. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kainuun prikaatin koronaryppäästä on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisarion Markus Kiiskisen mukaan poliisia on pyydetty selvittämään, onko Kainuun prikaati syyllistynyt rikokseen maaliskuussa puhjenneen koronaryppään hoidossa. Kiiskinen kertoo, että tutkintapyynnön poliisille on tehnyt yhden varushenkilön lähiomainen.

Rikosylikomisario ei lähde tässä vaiheessa avaamaan tarkemmin tutkintapyynnön sisältöä, vaan sanoo, että poliisi selvittää seuraavaksi, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Jos kriteerit siihen täyttyvät, poliisi aloittaa esitutkinnan.

Uutisoimme viime viikolla, että kolme varushenkilöä kritisoi voimakkaasti prikaatin toimintaa koronaryppään aikana. Virus pääsi leviämään prikaatissa maaliskuussa, ja kaikkiaan yli 30 henkilöä on tähän mennessä saanut tartunnan.

Juttuun haastateltujen varushenkilöiden mukaan virukselle altistuneet laitettiin karanteeniin tupiin, joissa saattoi olla yli kymmenenkin majoittujaa. Varushenkilöiden mielestä muun muassa tämä edesauttoi viruksen leviämistä prikaatissa.

Kainuun prikaatin toimintakykysektorin johtaja, majuri Kari Saukkonen kommentoi kyseisessä jutussa, ettei kaikille karanteenilaisille ole pystytty tarjoamaan omaa tupaa.

Saukkosen mukaan koronatilannetta prikaatissa on hoidettu kokonaisuudessaan hyvin, ja kaikkien varushenkilöiden terveydestä on huolehdittu koronaryppään aikana.

Korona on levinnyt tänä keväänä Kainuun prikaatin lisäksi muun muassa Maasotakoulussa Haminassa. Kaikkiaan koronatartuntoja on ollut Puolustusvoimissa tämän vuoden tammi-maaliskuussa enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

.
.