1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ryöstö

16-vuotias uhkasi puukolla ja ryösti muita nuoria Helsingin Lauttasaaressa, epäilee poliisi

Epäilty on mahdollisesti jahdannut muitakin nuoria eilen Helsingissä.

ryöstö
Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.
16-vuotiaan epäillään ryöstäneen puukolla uhaten muita nuoria eilen Helsingin Lauttasaaressa.Silja Viitala / Yle

Helsingin poliisi epäilee 16-vuotiasta poikaa törkeästä ryöstöstä Helsingin Lauttasaaressa eilen sunnuntaina.

Poliisilaitoksen nuorisoryhmä selvittää tapausta, jossa pojan epäilleen ryöstäneen kolmelta muulta nuorelta omaisuutta. Epäilty tapasi nuoret lauttasaarelaisen koulun pihalla ja käski luovuttamaan omaisuuden puukolla uhaten. Saaliksi hän sai muun muassa langattomia kuulokkeita.

Poliisi löysi epäillyn hallusta myös sellaista omaisuutta, jonka hän on mahdollisesti anastanut muilta henkilöiltä kuin kyseisiltä asianomistajilta.

– Poliisin tietojen mukaan sama epäilty jahtasi Lauttasaaressa myös muita nuoria eilen sunnuntaina, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kertoo poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) ja pyytää vinkkejä tapahtuneesta.

Lisää aiheesta:

Nuorisorikollisuus edelleen ennätyksellisen vähäistä, mutta vakavan väkivallan lisääntymisestä näkyy viitteitä – dramaattisesta muutoksesta ei ole kyse, sanoo tutkija

Kysyimme aseman nuorilta jengiytymisestä, ryöstelystä, väkivallasta ja maahanmuuttajien syyttelystä – "Kuka tahansa voi tehdä rikoksia, at the end of the day"

“Saisko noi Stadin roadmanit tuolt kadult pois?” – nuoret kysyivät Helsingin turvallisuudesta, näin poliisi heille vastasi

Lue seuraavaksi