1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumeet ja rikollisuus

Miljoonien kannabisbisnes paljastui ja uusi autokin ehdittiin hankkia – syyttäjä vaatii vankeutta kuudelle

Kotkassa ja Posiolla harjoitettiin ammattimaista kannabisviljelyä useita vuosia.

huumeet ja rikollisuus
Kannabista.
Törkeiden huumausainerikosten käsittely alkoi Kymenlaaksossa. Kuvituskuva.Hans-Peter Dhuyi / Yle

Kotkassa ja Posiolla viime syksynä paljastuneiden törkeiden huumausainerikosten käsittely on alkanut Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Tapaukselle on varattu kolme käsittelypäivää.

Lokakuussa 2020 poliisi paljasti Kotkassa toimineen ammattimaisen kannabiskasvattamon, joka oli toiminut vuodesta 2017 alkaen. Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että toimintaa oli vuonna 2019 laajennettu Posiolle.

Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi 247 kasvamassa ollutta kannabiskasvia, yli 10 kiloa valmista marihuanaa, noin 80 000 euron arvoiset kasvatusjärjestelmät, noin 145 500 euroa käteistä rahaa ja noin 30 000 euron arvoisen auton. Ajoneuvo oli hankittu rikoksesta saaduilla rahoilla.

Kaikille vaaditaan vankeutta

Kuudesta henkilöstä neljää syytetään Kotkassa tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta ja yhtä avunannosta kyseiseen rikokseen. Neljää henkilöä syytetään Posiolla tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Lisäksi yhtä henkilöä syytetään Kotkassa tapahtuneesta huumausainerikoksesta. Kolme syytetyistä on edelleen vangittuna.

Syyttäjä vaatii kaikille kuudelle syytetylle vankeusrangaistusta ja lisäksi kolmelle rikoksella saavutetun hyödyn menettämistä. Haastehakemuksen mukaan saavutettu hyöty on yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Vakuustakavarikkoon on lisäksi määrätty useita kiinteistöjä, ajoneuvoja ja käteistä rahaa yhteensä yli 300 000 euron arvosta. Syyttäjä vaatii myös näiden menettämistä.

Lue lisää: Kahdessa kannabiskasvattamossa viljeltiin miljoonien eurojen edestä marihuanaa – kasveille hankittiin oma talo ja kasvattajat

Lue seuraavaksi