1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luokkaretket

Nyrkki suosittaa kouluja siirtämään Etelä-Pohjanmaan luokkaretket ensi syksyyn

Jos retkelle lähdetään, se tulisi tapahtua lähialueelle oman luokan tai opintoryhmän kanssa. Nyrkki suosittelee, että ainakin yön yli -retkistä luovuttaisiin.

luokkaretket
Linnanmäki
Luokkaretken aktiviteetit pitäisi Nyrkin suosituksen mukaan tapahtua ulkoilmassa ja lähialueella. Kuvituskuva.Jorge Gonzalez / Yle

Etelä-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä Nyrkki on ottanut tänään maanantaina kantaa kevään luokka- ja opintoretkiin. Nyrkki suosittelee ensisijaisesti luokka- tai opintoretkien siirtämistä syksyyn tai myöhempään ajankohtaan.

Jos opetuksen järjestäjät päättävät kuitenkin viedä esimerkiksi kuudennen ja yhdeksännen vuosiluokan oppilaita luokkaretkille, retki pitäisi Nyrkin mukaan suuntautua lähialueelle. Luokkaretkelle tulisi Nyrkin suositusten mukaan lähteä vain oman luokan tai opintoryhmän kanssa ja yön yli -retkiä pitäisi välttää.

Turvavälit ja kasvomaskit on syytä huomioida myös retkellä.

– Tartuntariski ei saa olla retkellä suurempi kuin normaalina koulupäivänä, Nyrkki tiedottaa.

Huhtalan tartuntaketjussa jo 27 tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan koronakordinaatioryhmä ei muuttanut huhtikuun loppuun saakka voimassa olevia suosituksiaan. Nyrkin suositusten mukaan yksityistilaisuuksien osallistujien määrä on enintään 10 ja uskonnollisten tilaisuuksien 20 henkilöä.

Aluehallintovirasto on rajannut Etelä-Pohjanmaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän 20 henkilöön huhtikuun loppuun saakka.

Etelä-Pohjanmaan suurin koronatautirypäs on edelleen Huhtalan päiväkodin tartuntaketju Seinäjoella. Tartuntoja on todettu jo 27 kappaletta.

Terveysviranomaiset epäilevät, että tartuntojen taustalla on nopeasti leviävä virusmuunnos, mutta THL ei ole saanut selvitettyä viruksen laatua. Tutkimukset jatkuvat edelleen.

Etelä-Pohjanmaan viime viikon muut, yksittäiset tartunnat ovat tulleet lähinnä ulkomailta.

Lue seuraavaksi