Hyppää sisältöön

Pietarissa suuri tulipalo historiallisessa tehdasrakennuksessa – paksu savupilvi kohoaa taivaalle

Ainakin yksi pelastaja on kuollut palossa ja useita loukkaantunut.

Nevskaja manufaktura -tehdas palaa Pietarissa.
Nevskaja manufaktura -tehdas palaa Pietarissa.

Venäjällä Pietarissa syttyi suuri tulipalo historiallisella Nevskaja manufaktura -tehtaalla, hätätilaviranomaiset kertoivat maanantaina. Palo on levinnyt ainakin 10 000 neliömetrin alueelle, uutissivusto Fontanka kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Palo on kestänyt useita tunteja. Myös armeijan helikopterit on kutsuttu paikalle auttamaan sammutustöissä.

Tassin (siirryt toiseen palveluun) mukaan palon syynä saattaa olla oikosulku.

Viranomaisten mukaan kiinteistössä oli tehty kaksi kuukautta sitten palotarkastus ja silloin todettiin useita puutteita.

Fontankan mukaan Nevan puoleiselta sivustalta rakennus on palanut lähes täysin. Tuli on myös levinnyt ainakin yhteen viereiseen rakennukseen. Rakennukset asukkaat evakuoitiin.

Paikalta on kuvattu videoita, joissa näkyy paksu taivaalle kohoava savupilvi. Ainakin yksi pelastaja on kuollut palossa ja useita on loukkaantunut, viranomaiset kertovat Fontankan mukaan.

Tulipalon savua havaittiin kaukana pohjoisessa useiden metropysäkkien päässä Parnasin metroasemalla asti, kertoi Fontanka.

Pietarin keskustasta kaakkoon sijaitseva tekstiilitehdaskompleksi on rakennettu 1800-luvun loppupuoliskolla. Sen rakennutti Pietarin historiasivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan James Thornton vuonna 1841 ja Thornton Woolens Partnership omisti tehtaan 1866 lähtien.

Vuonna 1922 tehdas kansallistettiin, mutta kangastuotanto jatkui tehtaassa. Myöhemmin rakennuksessa valmistettiin materiaalia, kuten huopaa, vanua ja eristimiä, teollisuuden tarpeisiin.

Tehdasrakennus sijaitsee Nevan rannalla. Rakennus suojeltiin vuonna 2015.

Kuva: Hilppa Hyrkäs / Yle

Useat eri venäläismediat kirjoittavat, että rakennukseen oli tarkoitus rakentaa asuntoja, kertoo Meduza (siirryt toiseen palveluun).