1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Vaasa jatkaa koronan mobiilitestejä – viime viikolla rokotettiin 2800 vaasalaista, tällä viikolla tavoitteena 4000 rokotettua

Johtava ylilääkäri kuvaa Vaasan tilannetta valoisaksi. Henkseleiden paukutteluun ei silti ole vielä syytä.

Koronatestaus
Koronatestejä tehdään mobiilitestauspisteellä Vaasassa
Mobiilitestiautossa tehtiin pääsiäisen aikaan noin 150 koronatestiä Vaasan rautatieasemalla.Antti Haavisto / Yle

Vaasan kaupungissa rokotettiin viime viikolla koronavirusta vastaan noin 2800 kaupunkilaista. Tällä viikolla tavoite on rokottaa noin 4000 kaupunkilaista, kertoo kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

– Vaasan sairaanhoitopiiri on sairaanhoitopiirien välisessä rokottamiskilpailussa sijalla kuusi (6), Kaukoranta sanoo.

Vaasan kaupunki on tähän mennessä selvinnyt rokotusurakasta omin voimin. Jos koronarokotuksia aletaan jakaa ns. massarokotuksina kaikille, mukaan otettaneen myös esimerkiksi yksityinen työterveyshuolto.

– Valmistelut tätä varten ovat käynnissä.

Huolena testitulosten viipyminen

Vaasan kaupungin koronatilannetta Kaukoranta kuvailee valoisaksi. Tartunnoissa on ollut nollapäiviä ja viikon aikana on varmistunut vain kuusi (6) tartuntaa.

Huolta aiheuttaa kuitenkin se, että tiedon saaminen siitä, onko positiivisen koronatuloksen osalta kyseessä virusvariantti, kestää kauan.

– Tieto positiivisesta tuloksesta saadaan nopeasti, mutta voi olla, että henkilö on jo vapautunut karanteenista, kun tieto mutatoituneesta viruksesta vasta tulee, Kaukoranta sanoo.

Silti Kaukorannan mukaan tartuntaketjujen jäljityksessä on onnistuttu hyvin eikä varianteista ole päässyt syntymään laajoja tartuntaketjuja.

Mobiilitestausta jatketaan

Vaasa aikoo jatkaa koronaviruksen mobiilitestauksia huhtikuun ajan. Testiauto tulee olemaan Ristinummen terveysasemalla viikottain. Testiin sinne voi hakeutua kuka vaan.

Pääsiäisen aikaan rautatieasemalla otettiin noin 150 testiä. Sitä ennen Vaasan kaupunginosissa otettiin noin 400 testiä., joista kaksi osoittautui positiivisiksi.

– Näistä toinen oli oireeton, joten jo pelkästään sen löytyminen teki testauksesta kannattavaa, Kaukoranta sanoo.

Kaukoranta nostaa huoleksi kesän tullen vilkastuvan rajaliikenteen.

– Jos tilanne jatkuu tällaisena, tämä on suuri kiitoksen paikka kaupunkilaisille. Jokainen on tehnyt osansa.

Lue täältä lisää korona-aiheisia uutisia Pohjanmaalta.

Lue seuraavaksi