1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Suomi

Koronanyrkki: Keski-Suomi voi pian palata koronaepidemian perustasolle

Keski-Suomi täyttää edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheen tunnusluvut, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu testein vahvistettuja koronavirustartuntoja tähän mennessä 2413. Kuva: Silja Viitala / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnissa koronavirustilanne on rauhoittunut. Mikäli tartuntojen määrä jatkaa laskuaan Keski-Suomen Koronanyrkki harkitsee, että Keski-Suomi voisi palata joko osin tai kokonaan epidemian perustasolle.

Nyrkki linjaa epidemiatasosta ensi maanantaina. Toistaiseksi Keski-Suomi on vielä epidemian kiihtymisvaiheessa. Nyrkin mukaan tällä hetkellä näkymä perustasolle siirtymisestä ensi viikolla on hyvä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän eli Koronanyrkin mukaan koronatilanteen paranemiseen ovat vaikuttaneet annetut rokotteet, oikea-aikaiset rajoitukset ja suositukset ja se, että niitä on noudatettu.

Koronanyrkki vetoaa edelleen alueen asukkaisiin, että yhä voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia noudatettaisiin, jotta seuraavassa kokouksessa alueen tilannetta voidaan tulkita paremmaksi ja suosituksia ja rajoituksia olisi mahdollista ainakin asteittain purkaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue täyttää edelleen tartuntojen ilmaantuvuudessa kiihtymisvaiheen tunnusluvut. Alueen kuntien kahden viikon ilmaantuvuusluku on 42,3. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohti.

Lue myös:

Jyväskylässä koronatilanne on rauhoittunut, mutta rajoitukset jatkuvat – "Nyt ei ole aika keikuttaa venettä", sanoo vastuulääkäri