1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Oppositiopoliitikko Navalnyia uhkaa pakkosyöttö, jos hän ei ala syödä itse

Vankilassa tuomiotaan suorittava Aleksei Navalnyi on ollut syömälakossa pian kaksi viikkoa.

Aleksei Navalnyi
Aleksei Navalnyi.
Navalnyi aloitti maaliskuun lopussa syömälakon vankilaolojensa vuoksi. Tämä kuva on oikeudenkäynnistä 12. helmikuuta.Moskovan Babuškinskin piirioikeuden lehdistötoimisto / AFP

Pokrovin vankilassa Moskovan lähellä vankileirillä tuomiotaan suorittava oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi saattaa joutua pakkosyötettäväksi, kertoo Meduza-uutissivusto (siirryt toiseen palveluun).

Navalnyi aloitti maaliskuun lopussa syömälakon vankilaolojensa vuoksi.

Hänen kerrotaan laihtuneen 77-kiloiseksi ja yhteensä kahdeksan kiloa sen jälkeen kun hän aloitti syömälakkonsa.

Vankilaleirille saapumisen jälkeen Navalnyin paino on pudonnut Twitter-päivityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan 15 kiloa.

Päivityksen mukaan Navalnyi ei ole saanut tavata lääkäriä.

Navalnyin tukijoiden mukaan vankilaviranomaiset pohtivat jatkuvasti pakkosyöttämisen aloittamista, koska Navalnyi ei ole antanut periksi syömälakossaan.

Viime viikolla Navalnyi siirrettiin vankilan sairaalaosastolle kuumeen ja kipujen vuoksi. Navalnyi on kärsinyt selkäkivuista ja tunnottomuudesta jaloissa ja käsissä. Navalnyi on maanantaina siirretty takaisin vankilaosastolleen.

Navalnyi pidätettiin tammikuussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta.

Helmikuussa hänet tuomittiin reiluksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan, kun hänen vanha kavallustuomionsa muutettiin ehdottomaksi. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan alkuperäinen tuomio oli perusteeton ja poliittinen.

Lue lisää:

Video: Tällainen on Venäjän opposition voimahahmon Aleksei Navalnyi
Valtaeliitin vahtikoira, populisti, piikki Putinin lihassa - video kertoo kuka on Aleksei Navalnyi

Venäläinen oppositioaktivisti Konstantin Kotov istui samassa vankilassa kuin Navalnyi: "Ihminen tahdotaan murtaa vankeudessa"

Lähteet: STT, AFP

Lue seuraavaksi