1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Aluehallintovirasto jatkaa kuntosalien sulkua Varsinais-Suomessa sunnuntaihin asti

Sisäliikuntatilojen ja virkistystilojen sulku jatkuu 18.4. asti.

Kuntosalit ovat olleet Varsinais-Suomessa suljettuna 1.4. lähtien. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuntosalien, kauppakeskusten yleisten tilojen, sisäleikkipuistojen ja kylpylöiden sulkua koko Varsinais-Suomessa.

Sulkua jatketaan neljällä päivällä sunnuntaihin 18.4. asti. Kokonaisarvioon vaikutti maakunnassa oleva ravintolasulku ja Varsinais-Suomen koronatilanne.

– Ratkaisuun vaikuttaa myöskin ravitsemisliikkeiden sulku. Meidän käytössä olevien tietojen mukaan ravitsemisliikkeiden sulku päättyy 18.4 ja katsoimme, että on heikosti perusteltavissa välttämättömyys tilanteessa, jossa jotain palvelurakennetta avataan ja toista pidettäisiin kiinni, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki.

Kokonaisarviointiin kasattiin asiantuntijalausuntoja muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä ja THL:ltä.

Varsinais-Suomessa useassa kunnassa ilmaantuvuusluvut ovat Mäen mukaan edelleen erittäin korkeita. Sairaanhoitopiiri on omassa lausunnossaan todennut, että sulun jatkaminen on välttämätöntä koko maakunnassa.

Kuntosalit, sisäliikuntapaikat, kylpylät ja kauppakeskusten yleiset tilat ovat olleet Varsinais-Suomessa suljettuna 1.4. alkaen.

Ensimmäisenä sulun jatkosta kertoi Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lisää aiheesta:

Ylen tiedot: Ainakin Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja kolmessa muussa maakunnassa baarit kiinni kello 18, ruokapaikat kello 19, alkoholin tarjoilu loppuu jo iltaviideltä

Kuntosalit suljetaan koko Varsinais-Suomessa – avi valmistelee päätöstä koko maakuntaan