1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)

Kokkonen ja Nikkanen jättävät Jukurit – uudet seurat paljastetaan vasta kauden päätyttyä

Sekä Kokkonen että Nikkanen on jo varattu NHL:ään.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jukurits 19-årige back Mikko Kokkonen har fem ligasäsonger och två JVM-turneringar i bagaget.
Mikko Kokkonen on ehtinyt pelata myös maajoukkuepaidassa. Arkistokuva. Pasi Mennander / Finlands ishockeyförbund

Mikkelin Jukureiden huippulupaava kaksikko Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen pelaavat tänään toistaiseksi viimeisen ottelunsa kasvattajaseuransa paidassa.

Vuonna 2001 syntynyt kaksikko on pelannut myös eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueissa ja varattu NHL:ään.

Kokkonen on Toronton ja Nikkanen Winnipegin varaus. Jukureiden hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka vahvistaa Ylelle, että kaksikko vaihtaa maisemaa kauden päätyttyä. Toivakka ymmärtää, että nuorten pelaajien tulee tehdä urallaan valintoja, jotka mahdollistavat nousun kansainvälisille kentille mahdollisimman nopeasti.

– Jos ei me pystytä heitä pitämään täällä, niin kannustemme heitä eteenpäin ja ollemme ylpeitä siitä, että mikkeliläistä jääkiekko-osaamista siirtyy muualle, Toivakka sanoo.

Toivakka korostaa, että pelaajien vaihtuvuus kuuluu lajiin ja myös Jukuri-joukkueessa kaivataan vaihtuvuutta.

– On selvää, että joukkueen täytyy vahvistua ensi vuodeksi ja ehkä nyt kaivataan erityyppisiä pelaajia, jotka soveltuvat erilaisiin tilanteisiin. Kokemusta tarvitaan, mutta myös nuoruutta.

Sekä Kokkosen, että Nikkasen nimet on julkisuudessa yhdistetty tiistai-iltaiseen vastustajaan Lahden Pelicansiin. Seurat kertovat uusista sopimuspelaajista kauden päätyttyä.

Mikko Kokkonen on edelleen liigan kaikkien nuorin pelaaja. Kokkonen pelasi 15-vuotiaana Porin Ässiä vastaan lokakuussa 2016. Tuolloin nuoren pelaajan tarkka ikä oli 15 vuotta, 9 kuukautta ja yksi päivä.

Lue seuraavaksi